Predoiu face o nouă manevră: Cum vrea să scoată DNA-ul din joc în problema SIIJ

Catalin Predoiu - gov.ro
Catalin Predoiu - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că, începând de vineri, va fi pus în dezbatere publică proiectul de lege pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Oficialul a prezentat principalele elemente precum şi calendarul procedural ce urmează a fi propus.

“Pentru investigarea infracţiunilor care până acum erau în competenţa Secţiei Speciale, am folosit un model inspirat din modul de funcţionare al Parchetului European. Adică, un număr de 12 procurori în centru, la Bucureşti, şi un număr de 30 de procurori răspândiţi în ţară, câte doi procurori pentru fiecare Curte de Apel, în total 42 de procurori care vor investiga infracţiunile care până acum erau în competenţa Secţiei. Aceştia vor fi anume desemnaţi de către plenul Consiliului Superior al Magistraturii. Cei 12 procurori din Bucureşti vor fi selectaţi şi desemnaţi […] din cadrul Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului General”, a declarat ministrul.

Cătălin Predoiu a mai adăugat că în redactarea acestui proiect de lege s-a urmărit “îndeplinirea prescripţiilor avizelor Comisiei de la Veneţia”.

Potrivit ministrului, proiectul va sta în dezbatere publică până la data de 31 ianuarie a.c., timp în care vor fi colectate propunerile de îmbunătăţire. După eventualele modificări ulterioare, forma finală a proiectului de lege va fi trimis CSM pentru aviz. După obţinerea avizului, proiectul va fi înaintat Guvernului.

“Scopul nostru este să ne încadrăm cu această procedură într-un termen care să permită Parlamentului să adopte proiectul de lege în termenul stabilit în programul de guvernare, respectiv 31 martie”, a precizat ministrul Justiţiei.

Declaraţiile complete în materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne