Prăbuşirea unei centrale electrice în Marea Britanie soldată cu un mort şi răniţi

O persoană a murit, trei sunt date dispărute şi altele cinci se află în spital după prăbuşirea unei părţi a unei centrale electrice scoase din funcţiune în sudul Marii Britanii.
Centrala electrică Didcot din Marea Britanie.
Centrala electrică Didcot din Marea Britanie. (Captură Foto)

Un incident major a fost declarat marţi la centrala electrică Didcot în jurul orei locale 4 p.m. (1600 UTC), după ce o parte a centralei s-a prăbuşit în timp ce muncitorii pregăteau demolarea clădirii cu 10 etaje.

Fosta centrală pe cărbune şi petrol, care se află la aproximativ 113 km vest de Londra, a fost închisă în 2013 şi trei turnuri imense de răcire a au fost demolate în 2014.

Nathan Travis, şef adjunct al Departamentului de pompieri din Oxfordshire, a declarat reporterilor că nu se aflau explozibili la faţa locului în momentul incidentului.

Autorităţile au folosit câini pentru o cercetare sistematică a dărâmăturilor cu scopul de a găsi trei persoane despre care se crede că sunt îngropate sub ruine, a precizat Travis.

Şase ambulanţe, două elicoptere şi o echipă pentru situaţii periculoase au fost trimise la faţa locului marţi după-masă, câţiva răniţi fiind transportaţi la un spital de lângă Oxford. De asemenea, aproximativ 50 de persoane au fost tratate la faţa locului din cauza inhalării cu praf.

Serviciul de pompieri a declarat că, deşi praful generat de prăbuşire acoperă o zonă întinsă, în interiorul clădirii nu au fost descoperite materiale periculoase.

Martorii locali din Oxfordshire au declarat presei britanice că au auzit o explozie puternică.

“Clădirea noastră a fost zguduită şi când ne-am uitat pe geam am văzut cum capătul sălii turbinei principale s-a prăbuşit, ridicându-se un nor gros de praf”, a declarat David Cooke, a cărui companie Thames Cryogenics are o clădire în apropiera fostei centrale electrice Didcot.

Cauza prăbuşirii centralei, precum şi identitatea persoanei care a murit sau a răniţilor nu sunt clare încă.