Povestea medaliilor – Corina Căprioriu: “Merit o vacanţă după 12 ani”

Noua vedetă a sportului românesc, Corina Căprioriu, a ajuns şi ea la judo din întâmplare, începând să practice acest sport în oraşul natal, Lugoj, urmându-şi la antrenamente un frate
Bogdan Costea
30.07.2012

Noua vedetă a sportului românesc, Corina Căprioriu, a ajuns şi ea la judo din întâmplare, începând să practice acest sport în oraşul natal, Lugoj, urmându-şi la antrenamente un frate. „Am vrut să văd şi eu cum este. El s-a lăsat, eu am continuat“, spune vicecampioana olimpică.

Corina nu este prea dezamăgită după ce a pierdut finala la categoria 57 kg în concursul de judo de la Olimpiadă, unde a cucerit argintul după ce a fost învinsă foarte greu de japoneza Kaori Matsumoto, campioană mondială în 2010. "Sunt foarte bucuroasă. Este o medalie olimpică totuşi. Trebuie să continui pe acest drum, să îmi fac lupta mea şi să am încredere în forţele mele. Dacă nu eşti atent o secundă, totul se poate termina. După ce am obţinut calificarea la Jocurile Olimpice mi-am impus să fiu pe podium. Mă gândeam să-mi cânte imnul, dar asta e", a spus Corina.

Originară din Lugoj şi legitimată la CSM Cluj, unde se pregăteşte de 13 ani în cadrul lotului olimpic feminin, cu antrenorul Florin Bercean, Corina se află la prima sa participare la JO. La senioare mai are o medalie de bronz mondială, un aur şi un bronz european.

Corina Căprioriu are o filozofie sportivă extrem de bine conturată. „Încerc să privesc partea bună a lucrurilor şi până la urmă suntem sportivi, nu roboţi. Mai şi câştigăm, mai şi pierdem... Ca să te motivezi trebuie să şi pierzi. Un sportiv puternic e acela care se autodepăşeşte, dar şi acela care deşi este învins reuşeşte să se ridice”.

Corina şi-a programat după JO o vacanţă. „Având în vedere că de 12 ani mă aflu în pregătire cred că merit o vacanţăOricum, aş mai vrea să prind şi Olimpiada de la Rio de Janeiro. Totul depinde de mine, de sănătatea mea

Timpul liber? Mă plimb prin parc, la film. Îmi place foarte mult să merg la shopping, sunt înnebunită după modă, îmi place să fiu la curent cu tot ce apare nou

*

Încerc să privesc partea bună a lucrurilor şi până la urmă suntem sportivi, nu roboţi. Mai şi câştigăm, mai şi pierdem... Ca să te motivezi trebuie să şi pierzi.

Corina Căprioriu a fost învinsă, luni, în finala categoriei 57 de kilograme, reuşind să obţină medalia de argint la prima sa participare la Jocurile Olimpice, a treia pentru delegaţia României la Londra.

Campioana mondială din 2010, Kaori Matsumoto (Japonia), a fost oponenta Corinei în finala olimpică, o adversară şireată şi agresivă, încă din primele secunde. După 3 minute, niciuna dintre sportive nu punctase, iar tensiunea creştea treptat. Iniţiativa i-a aparţinut niponei mai de fiecare dată, dar Corina a ştiut să stopeze. Matsumoto a fost la un pas de un yuko, neacordat, timpul s-a scurs, 25 secunde, 10 şi final, urmând Golden Score. Japoneza a continuat cu lupta dură, dar după 17 secunde din prelungiri, Corina a fost penalizată decisiv, fiind acuzată că a călcat în afara covorului, astfel că finala a fost tranşată neaşteptat de arbitri. Matsumoto-aur olimpic, Corina Căprioriu-argint.

Corina Căprioriu a câştigat grupa D, trecând de chinezoaica Hui Wang, Sally Raguib (Djibouti), descalificată, şi unguroaica Hedvig Karakas, în sferturi, după Golden Score. În semifinale, Corina a avut o luptă teribilă, fără punct pe tabelă până mai erau 7 secunde, când a reuşit ippon-ul în faţa lui Marty Malloy (SUA). Medaliile de bronz ale categoriei au revenit sportivelor Marţi Malloy (SUA) şi Pavia Automne (Franţa), după meciurile din recalificări.

Căprioriu aduce a treia medalie pentru România, după aurul câştigat de Alin Moldoveanu la tir şi argintul Alinei Dumitru la judo.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor