Judo: Trei românce se bat pentru aur la Cupa Mondială de la Bucureşti

Trei sportive române se luptă pentru aur sâmbătă la Cupa Mondială feminină de judo care are loc în Sala Polivalentă "Ioan Kunst-Ghermănescu" din Bucureşti.
Epoch Times România
02.06.2012

Trei sportive române se luptă pentru aur sâmbătă la Cupa Mondială feminină de judo care are loc în Sala Polivalentă "Ioan Kunst-Ghermănescu" din Bucureşti.

Carmen Bogdan o va înfrunta pe belgianca Amelie Rosseneu în finala categoriei 48 kg, în timp ce la cat. 52 kg e o finală românească, între Andreea Chiţu şi Andreea Cătuna.

La cat. 48 kg, Carmen Bogdan a trecut în sferturi de britanica Hayley Willis, iar în semifinale a câştigat ippon la slovena Kristina Vrsic, care o învinsese în sferturi pe românca Diana Kovacs. Rosseneu a întrecut-o în sferturi pe Denisa Ungureanu, iar Roxana Halus a pierdut în aceeaşi fază la Shira Rishony (Israel). Willis a dispus în recalificări de Kovacs, în timp ce Ungureanu a întrecut-o pe Halus şi va lupta cu Vrsic pentru locul 3.

La cat. 52 kg, Andreea Chiţu, campioană europeană en titre, a dispus în sferturi de portugheza Ana Sousa, iar în semifinale a câştigat la Larisa Florian, învingătoare în sferturi la Gili Cohen (Israel). Andreea Cătuna a învins-o pe belgianca Lotte Denoo în sferturi, iar în semifinale şi-a adjudecat victoria în disputa cu Elena Monica Ungureanu, care se impusese în sferturi în meciul cu olandeza Miranda Wolfslag. În meciurile pentru locurile 3, Ungureanu o înfruntă pe Sousa, iar Larisa Florian pe Wolfslag.

La cat. 57 kg, Corina Căprioriu a învins-o în optimi pe Noa Snir (Israel), iar în sferturi a cedat la olandeza Carla Grol. Ştefania Dobre a pierdut în primul tur (optimi), la senegaleza Hortance Diedhiou, în timp ce Loredana Ohâi a cedat în sferturi la franţuzoaica Automne Pavia. Daniela Hondiu a pierdut în optimi disputa cu Jana Stankevici (Armenia).

În recalificări, Căprioriu a fost învinsă de Diedhiou, iar Ohâi de Stankevici. În finală se întâlnesc Pavia şi austriaca Tina Zeltner.

La categoria 63 kg, Mihaela Gîdea va lupta pentru locul 3 cu olandeza Esther Stam. În optimi, Gîdea a trecut de britanica Katie-Jemima Yeats-Brown, iar în sferturi a învins-o pe bosniaca Dea Miletic, însă a pierdut semifinala cu britanica Gemma Howell.

Adriana Vlădoiu a fost învinsă în optimi de Howell, Ana Maria Lazăr a pierdut în aceeaşi fază la Severine Nebie (Burkina Faso), iar Ana Maria Varga a fost învinsă de slovena Nina Milosevic. Finala are loc între Howell şi Milosevic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor