Portul Constanţa Sud Agigea: Zeci de mii de jucării contrafăcute în China, descoperite de poliţişti

Ursulet de plus.
Ursulet de plus. (BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)

Într-un container provenit din China, poliţiştii de frontieră şi vameşii constănţeni au descoperit recent zeci de mii de jucării pentru copii şi articole de papetărie bănuite că sunt contrafăcute. Valoarea totală a acestora este de 6.000.000 de lei - la preţul produselor originale.

Inspectorii vamali şi poliţiştii de frontieră au controlat un container provenit din China pe adresa unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti şi astfel au descoperit 46.755 de produse - jucării din pluş, abţibilduri, pixuri, rucsacuri, mingii, cărţi de joc, umbrele, genţi din plastic şi telefoane de jucărie, susceptibile a fi contrafăcute, cu o valoare de piaţă de aproximativ 6.000.000 de lei, conform Gărzii de Coastă.

Produsele - care aveau inscripţionate însemnele distinctive ale unor mărci cunoscute - au fost ridicate în vederea confiscării de către lucrătorii vamali, pentru a fi trimisă spre expertizare.

Pe numele administratorului societăţii comerciale în cauză, o femeie în vârstă de 41 de ani, cetăţean chinez cu reşedinţa în Bucureşti, poliţiştii de frontieră au întocmit un dosar penal pentru "punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare şi care prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate".