Porcii morţi sunt furaţi şi vânduţi ca furaje pentru raţe

Aceasta fotografie făcută la 14 martie 2013 înfăţişează un porc mort în Jiaxing, provincia de est Zhejiang a Chinei. Până în prezent, aproximativ 13.000 de porci morţi au plutit în jos pe râul Huangpu de la Jiaxing la Shanghai, atrăgând atenţia asupra problemelor sistemice ale producţiei alimentare a Chinei, precum şi ale regimului chinez în sine.
Aceasta fotografie făcută la 14 martie 2013 înfăţişează un porc mort în Jiaxing, provincia de est Zhejiang a Chinei. Până în prezent, aproximativ 13.000 de porci morţi au plutit în jos pe râul Huangpu de la Jiaxing la Shanghai, atrăgând atenţia asupra problemelor sistemice ale producţiei alimentare a Chinei, precum şi ale regimului chinez în sine. (PETER PARKS / AFP / Getty Images)

În provincia Zhejiang din estul Chinei, hoţii fură porcii morţi şi îi vând pentru a fi utilizaţi în furajele pentru raţe sau pe piaţa neagră a cărnii de porc, raportează Zhejiang Economic TV într-o emisiune recentă.

Deşi legile de prevenire a unei epidemii necesită un tratament special pentru porcii care au murit din cauze necunoscute, procedura este costisitoare. În Xiaoshan există peste 30 de ferme mari de porci, cu peste 10.000 de capete, iar mai multe sute de gospodării cresc porci pentru a-şi câştiga existenţa. Fermierii locali sapă de obicei o groapă adâncă pentru a îngropa porcii morţi şi a evita costurile tratamentului special.

Managerul fermei Yongwang Pig Fam din Xiaoshan, domnul Shen, a vorbit la postul de televiziune despre furtul porcilor îngropaţi: "Există foarte mulţi astfel de hoţi! Ei te urmăresc în secret. Imediat după ce îngropi porcii morţi, ei vin şi sapă."

Niu Quanfu, un manager al unei ferme de raţe, a adăugat că aceşti hoţi de multe ori transformă porcii morţi furaţi în furaje pentru raţe sau îi vând pe piaţa neagră.

Vestea s-a răspândit on-line pe scară largă, internauţii răspunzând prin şoc şi frustrare.

Un internaut ce foloseşte aliasul "Un pacient în stare critică" s-a plâns că "bogaţii fug în alte ţări. Oficialii guvernamentali au propriile lor provizii alimentare speciale. Restul de mai mult de un miliard de oameni se înşeală reciproc. Credeţi că acest fel de viaţă mai merită trăită?"

"Acum trebuie să scoatem raţa din dieta noastră şi acelaşi lucru este valabil şi pentru ouăle de raţă", a spus un alt internaut.

Denigrând regimul Partidului Comunist, un al treilea internaut a postat: "Acesta este rezultatul a 30 de ani de evidenţiere a caracteristicilor Chinei. Îndrăzneşte oricare dintre oficialii de vârf să spună că nu sunt conştienţi de situaţie? Care dintre ei a încercat vreodată să rezolve problema?"

Într-o chestiune care are legătură cu aceasta, Global China Network a raportat că este o practică obişnuită în China să se utilizeze bălegar de pui, raţă şi porumbel în hrana porcilor. Nu se ştie dacă bălegarul fermentat conţine viruşi şi bacterii active.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe