Popularitatea lui Le Pen ajunge la 47 la sută în sondaje

Cu doar câteva săptămâni înaintea alegerilor prezidenţiale franceze, popularitatea candidatei radicale a dreptei Marine Le Pen a ajuns la cifra record de 47 la sută în sondaje
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen
Preşedintele Frontului Naţional, Marine Le Pen (Sylvain Lefevre/Getty Images)

La o zi după dezbaterea televizată între cei 11 candidaţi la prezidenţiale din Franţa şi la mai puţin de trei săptămâni de primul tur, popularitatea liderului Frontului Naţional a crescut de la 45 la sută la 47 la sută în bătălia împotriva candidatului conservator Francois Fillon, potrivit unui sondaj Ifop.

Se prognozează că centristul Emmanuel Macron va trece de prima rundă de vot şi se va confrunta cu Le Pen. Cel mai recent sondaj a constatat că Fillon era la doar patru puncte în spatele candidatului centrist în prima rundă într-un sondaj de opinie al Opinion Way.

Un alt sondaj de opinie al Opinion Way a constatat că Le Pen va câştiga prima rundă de vot a alegerilor prezidenţiale franceze, cu 26 la sută. Macron se află în prezent în poziţia a doua cu 24 la sută, iar Fillon pe a treia, cu 20 la sută.

Un sondaj Ifop a constatat, de asemenea, ascensiunea lui Le Pen împotriva lui Macron în a doua rundă la 40,5 la sută.

Opţiunea tinerilor alegători de a o vota pe Le Pen se datorează deziluziei în establismentul politic ce continuă să se răspândească în întreaga lume occidentală.