Ponta: România este pregătită să absoarbă evoluţiile negative de pe piaţa europeană

Premierul Victor Ponta. (www.gov.ro)
Epoch Times România
15.05.2012

Premierul Victor Ponta a declarat marţi că ”România este pregătită să absoarbă, cu cât mai puţine efecte negative, evoluţiile negative de pe piaţa europeană”, adăugând, în privinţa recesiunii, că este nevoie ” în primul rând de combaterea a risipei şi clientelismului”.

Întrebat despre următoarele două trimestre, Ponta a explicat că ţinta de creştere stabilită cu FMI fiind 1,5%, este important de văzut ”cât se poate ţine din această ţintă”.

Premierul a fost întrebat şi despre intrarea în recesiune. ”E foarte clar că e nevoie de măsuri în primul rând de combaterea a risipei şi clientelismului în ceea ce priveşte banii publici, este nevoie de măsuri – şi asta este sarcina noului ministru, de aceea am şi înfiinţat un nou ministru delegat pentru mediul de afaceri – este nevoie de măsuri foarte clare pentru a sprijini mediul de afaceri privat. Eu sunt absolut convins că o să avem creştere economică şi locuri de muncă doar din zona privată”, a spus Ponta.

El a amintit că încă din aprilie a anticipat recesiunea.

”O să avem un program de reducere a numărului de taxe, nu vorbesc de cuantum, ci de acele taxe inutile care duc la birocraţie şi corupţie. În rest, trebuie să ne pregătim împreună pentru a preîntâmpina efectele negative care vin de la evoluţiile din plan european, în special Grecia”, a completat el.

În opinia sa, comparând cu Polonia, Ungaria, Cehia, cu economie mai stabilă decât România, dar care tot suferă de deprecierea monedei, ”e clar că e un fenomen european, va fi şi acest subiect pe agenda de pe 1 iunie, atunci când primii-miniştrii din toate aceste ţări afectate vor fi la Bucureşti, pentru a ne întâlni”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor