Ponta răspunde ultimatumului lui Antonescu

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Preşedintele PSD Victor Ponta, i-a răspuns liderului liberalilor, Crin Antonescu, care îi dădea ultimatum până luni să aleagă între PNL şi USD, precizând că alege ca guvernarea să continue până în 2016, inclusiv, în formula USL.

"Am ales! Am ales ca, în 2014-2016, să păstrăm formula de succes USL. Cred că cea mai bună formulă de guvernare este USL", a declarat premierul Ponta, fără a mai răspunde la alte întrebări pe acest subiect.

La finalul zilei de joi, o zi lungă şi plină de declaraţii dure, Crin Antonescu i-a dat ultimatum până luni lui Victor Ponta să decidă dacă mai face sau nu guvern în continuare cu PNL.

„Domnul premier Ponta are de răspuns până luni dacă doreşte să mai facă guvern în continuare cu PNL, cu Iohannis vicepremier sau doreşte să construiască o altă alianţă cu Voiculescu, cu Oprea, cu Constantin, cu cine doreşte. Atunci să spună foarte clar lucrul acesta să ştim fiecare pe ce drum mergem”, a declarat Antonescu.

„Nu suntem în situaţia de a accepta condiţii de la domnul Ponta”, a precizat Antonescu, făcând referire la formula de restructurare a Guvernului propusă de premier, respectiv ca fiecare partid să aibă câte un vicepremier.

„Dacă domnul Ponta doreşte să schimbe datele iniţiale ale înţelegerii politice şi, după ce a luat tot ce putea lua - că eu mă şi întreb de ce mai există totuşi miniştri, dom'le, pot exista primul-ministru, cancelaria primului-ministru şi secretarul general...le-a dus pe toate...Foarte bine! Merge şi asta! Dacă domnul Ponta nu vrea nici măcar în aceste condiţii, doreşte într-un mod evident agresiv şi ostentativ să umilească PNL, chestiunea asta nu se poate”, a adăugat vineri preşedintele Senatului.

În ultima perioadă tensiunile din USL s-au amplificat, iar situaţia este încă incertă, iar ziua de luni se anunţă a fi decisivă.