Ponta, nou atac împotriva ProTv: Sârbu ar desfăşura o campanie media deşănţată prin trustul său, care ar fi la fel de evazionist ca Lukoil

Adrian Sarbu si Viorel Victor Ponta.
Adrian Sarbu si Viorel Victor Ponta. (Epoch Times Romania)

Nemulţumit că, în plină campanie electorală, a fost criticat dur de trustul de presă al lui Adrian Sârbu după ce a preluat mesajul ambasadorului Rusiei şi a criticat procurorii pentru că au pus sechestru pe bunurile companiei ruseşti Lukoil, premierul Victor Ponta a lansat un atac virulent la adresa deţinătorului Mediafax Group.

"Mă deranjează că ceea ce trebuie să facă orice prim-ministru responsabil de români s-a transformat, prin campania deşănţată a domnului Sârbu şi a trustului său de presă care de altfel e la fel de evazionist ca cei de la Lukoil, doar că dânsul are presă, s-a transformat într-o chestiune politică", a declarat miercuri Victor Ponta

Declaraţiile lu Pointa survin după ce parte din presă a criticat asemănarea dintre criticile aduse de acesta procurorilor care investighează cazul de evaziune de la Lukoil şi discursul ambasadorul Rusiei la Bucureşti pe aceeaşi temă, evidenţiind că atitudinea premierului este o dovadă clară că acesta este mai preocupat să apere interesele ruşilor decât să susţină o justiţie corectă şi recuperarea prejudiciilor.

Nu este prima remarcă acidă pe care premierul Ponta o face la adresa lui Adrian Sârbu. Prezent recent la o conferinţă pe tema libertăţii presei, premierul ş-a declarat nemulţumit că este ţinta atacurilor trustului de presă al lui Sârbu şi l-a ameninţat din nou pe patronul media că, dacă nu-şi va plăti taxele şi impozitele, va suporta rigorile legii.

"Tot va plăti taxe şi impozite. Dacă nu, sigur va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care îi cere să-şi plătească taxe şi impozite, au loc", precizat Ponta.

Tensiunea dintre cei doi a început în luna iunie, când Ponta a declarat că Sârbu i-a spus că "el i-a făcut pe toţi preşedinţi" şi i-ar fi propus să-l facă preşedinte şi pe el. Premierul a mai susţinut că a refuzat propunerea şi i-a cerut lui Sârbu să-şi plătească taxele.

Adrian Sârbu a avut la acel moment o reacţie dură. A afirmat că atacul lui Ponta este "pură fantezie" şi că "premierul nu este nici primul şi nici ultimul politician român care, odată ajuns la putere, confundă media cu Disneyland-ul propagandei".