Macovei: Dacă Ponta, Iohannis, Tăriceanu sau Udrea câştigă alegerile, nu va mai exista DNA

Monica Macovei
Monica Macovei (Epoch Times România)

Europarlamentarul Monica Macovei a afirmat că dacă Victor Ponta, Klaus Iohannis, Călin Popescu Tăriceanu sau Elena Udrea vor câştiga alegerile prezidenţiale, "viitorul DNA nu mai există", adăugând că politicienii ar putea folosi diverse metode pentru a scăpa de cercetarea penală.

"În cazul în care domnii Ponta, Iohannis, Tăriceanu sau Udrea vor câştiga aceste alegeri, viitorul DNA nu mai există. Fie că se schimbă şeful, fie că se face o comasare cu o altă instituţie, se găsesc multe modalităţi", a afirmat Monica Macovei, marţi seară, la Ploieşti, în cadrul unei întâlniri cu jurnaliştii înaintea unei dezbateri cu cei care o susţin în cursa pentru Preşedinţia României, transmite Mediafax.

Monica Macovei a subliniat faptul că, în anul 2007, fostul premier Călin Popescu Tăriceanu a încercat să unească DNA cu o altă instituţie.

"De altfel, Tăriceanu a încercat să facă asta încă din 2007, după ce m-a dat afară din Guvern, avea ordonanţa de urgenţă pregătită pentru comasarea DNA cu altcineva şi apoi să spună, ceea ce a mai făcut în Guvern, că e altă instituţie şi ca atare numim noi alţi şefi", şi-a amintit Macovei.

Fostul ministru al Justiţiei a arătat că politicienii nu doresc să fie cercetaţi şi de aceea pot folosi diferite mijloace pentru a evita acest lucru, inclusiv schimbarea legilor.

"Politicienilor nu le place să fie anchetaţi, cercetaţi. Nimănui nu-i place. Nici nouă. Dar diferenţa este că politicienii pot folosi mijloace politice, de exemplu schimbarea legii, ordonanţe de urgenţă, hotărâre de Guvern, aşa încât să-şi satisfacă această poftă, să nu mai fie cercetaţi, să rămână cu averile întregi, să fure, să rămână cu banii şi liberi", a susţinut Macovei.

În ceea ce priveşte atitudinea premierului Victor Ponta faţă de justiţie, Macovei l-a criticat pe şeful Guvernului, spunând că acesta "este certat cu legea, este împotriva justiţiei, este împotriva aplicării legii".