Ponta, nerăbdător cu Legea Insolvenţei. Îl grăbeşte pe Augustin Zegrean

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta doreşte ca Legea insolvenţei să fie promulgată cât mai repede, astfel încât marţi a trimis o scrisoare preşedintelui Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, în care arată că netransmiterea către preşedintele Traian Băsescu a deciziei privind această lege generează neîncasarea unor venituri.

Ponta consideră că sunt "neglijenţe grave" pe traseul CCR - Preşedinţie şi un "circuit de interese" care blochează Codul insolvenţei, precizând că se va adresa preşedintelui Traian Băsescu şi lui Augustin Zegrean pentru a-i determina să urgenteze promulgarea acestui act normativ.

„Deci au trecut câteva luni în care evazioniştii s-au bucurat foarte tare. S-a aprobat prin Parlament, dar a fost contestată de colegii liberali, adică exact cei care făcuseră OUG când erau la guvernare. Am înţeles şi asta. Au trecut patru săptămâni, se împlinesc poimâine, de când CC în unanimitate a respins contestaţia PNL şi totuşi Codul insolvenţei nu este promulgat. Eu pot să cred aici ori că este vorba despre o neglijenţă gravă, pentru că sunt patru săptămâni în care noi nu putem să încasăm bani la bugetul de stat, fie că e ceva mult mai rău decât atât", a precizat Ponta.

Primul ministru a afirmat că preşedintele Traian Băsescu susţine că nu a primit motivarea de la CCR, iar Curtea Constituţională precizează că nu a avut timp să scrie motivarea.

În luna mai, Curtea Constituţională a decis că Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă este constituţională, respingând sesizarea PNL, care a contestat mai multe articole din actul normativ adoptat de Camera Deputaţilor în 15 aprilie.

Grupul deputaţilor liberali a depus la Curtea Constituţională, în 22 aprilie, o sesizare vizând 15 articole din proiectul de lege, arătând că legea încalcă liberul acces la justiţie şi proprietatea, introduce o discriminare şi poate afecta industria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne