Siegfried Mureşan: Câtă legitimitate are un Guvern care a câştigat alegerile prin promisiuni mincinoase?

Câtă legitimitate poate avea un Guvern care a câştigat alegerile prin promisiuni mincinoase, iar, apoi, guvernează ignorând total problemele pe care propriii cetăţeni le consideră cele mai importante, întreabă retoric europarlamentarul Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan
Siegfried Mureşan (Epoch Times România)

Guvernul PSD-ALDE ar trebui să înţeleagă multe lucruri din Eurobarometrul publicat de Comisia Europeană zilele trecute, care arată că România e condusă după un program de guvernare pe dos, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, deputatul european Siegfried Mureşan.

"Ultimul Eurobarometru, seria de excelente sondaje de opinie pe care Uniunea Europeană le realizează de două ori pe an, încă din 1974, în fiecare stat membru, conţine informaţii care, pentru orice guvern responsabil, ar trebui să servească ca unul dintre principalele puncte de plecare pentru politicile sale economice, fiscale şi sociale, aşa cum se întâmplă în toate statele bine consolidate economic. O simplă lectură a lui arată că România este condusă, în prezent, după un program de guvernare pe dos, politicile pe care Guvernul PSD-ALDE urmăreşte să le implementeze sunt aproape în totalitatea lor nu numai greşite, cum, în ultima perioadă, au tot tras semnale de alarmă economiştii, specialiştii în finanţe şi mediul de afaceri, dar şi în contradicţie cu ceea ce consideră românii că sunt principalele probleme ale ţării", a declarat Siegfried Mureşan.

Potrivit europarlamentarului, aflăm din acest Eurobarometru că cele mai importante probleme cu care se confruntă ţara noastră, în opinia românilor, sunt situaţia sănătăţii şi a securităţii sociale (32%), situaţia economică (28%), creşterea preţurilor / inflaţia / costul de trai (23%) şi şomajul (19%).

"Aceleaşi îngrijorări au fost declarate de români şi la Eurobarometrul din toamna trecută. Nivelul de taxe şi impozite se află, şi în acest ultim Eurobarometru, spre coada clasamentului problemelor cu care consideră românii că se confrunta ţara noastră, poziţia a 9-a din 13, fiind surclasat de alte probleme mai stringente, în opinia românilor, precum starea sistemului de educaţie, datoriile guvernamentale, pensiile şi chiar criminalitatea. Asta este ceea ce cred românii. Ce vedem, însă, că face Guvernul PSD-ALDE, cel care ar trebui să guverneze ţara pentru cetăţenii săi? Vedem, dacă este să reducem la esenţă, un program de guvernare concentrat pe creşterea taxelor, cu presiune, în special, pe mediul de afaceri şi pe scăderea investiţiilor, adică exact acele măsuri care nu îmbunătăţesc situaţia economică, nu ajută la scăderea costului de trai, dar duc la creşterea şomajului", a precizat Siegfried Mureşan.

Eurodeputatul a remarcat că vedem, totodată, propuneri constante de a "destabiliza" şi mai mult securitatea socială, prin discuţiile repetate de a desfiinţa Pilonul II de pensii sau prin plafonarea indemnizaţiilor de creştere a copiilor.

"În acelaşi timp, nu vedem în acţiunile Guvernului nicio politică serioasă menită să îmbunătăţească sistemul de sănătate şi pe cel de educaţie, aflate şi ele printre principalele probleme cu care se confruntă ţara noastră în opinia românilor. Câtă legitimitate poate avea un Guvern care a câştigat alegerile prin promisiuni mincinoase, iar, apoi, guvernează ignorând întru totul problemele pe care proprii cetăţeni le consideră cele mai importante? Răspunsul la această întrebare ar trimite Guvernul PSD-ALDE acolo unde îi este locul", a afirmat Siegfried Mureşan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne