Ponta declară că Antonescu i-a spus că doreşte ca USL să rămână unit

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)
Gina Zaragiu
18.09.2013

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat marţi că a avut o convorbire telefonică cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar acesta i-a spus că doreşte ca USL să funcţioneze în continuare unit. Antonescu rămâne candidatul USL la alegerile prezidenţiale, chiar dacă subiectul nu a fost discutat în detaliu în convorbirea telefonică.

"N-am vorbit în mod detaliat, era foarte greu la telefon, însă mi-a spus că e plecat astăzi în Elveţia şi că în mod sigur, ca şi mine, îşi doreşte să avem în continuare un USL unit şi că, imediat ce se întoarce, ne şi întâlnim. (...) Domnul Antonescu este candidatul USL, prin deciziile luate şi cred că declaraţiile publice din ultima perioadă, şi ale domniei sale, şi ale mele, au stârnit o stare de nelinişte de care n-avea nevoie nimeni şi lucrurile reintră în normal din punctul meu de vedere", a spus Ponta, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Ponta a mai notat că USL trebuie să rămână unit în continuare pentru a avea o guvernare stabilă. "Eu cred că e foarte important ca USL să rămână unit şi, în continuare, să avem o guvernare stabilă şi că disputele verbale sau criticile în public, chiar şi din partea domnului Antonescu, sunt mai puţin importante decât acest deziderat.

De altfel, astăzi în Parlament, după cum aţi văzut, majoritatea parlamentară a funcţionat foarte bine şi nu am niciun fel de reproş de făcut modului în care funcţionează sprijinul parlamentar pentru Guvern", a adăugat Ponta.

Întrebat dacă "şi-a călcat pe inimă" şi l-a sunat el pe Antonescu pentru o "reconciliere", premierul a declarat: "Nu, nu pot să spun că mi-am călcat pe inimă, pentru că, până la urmă, dacă am putut să stau la aceeaşi masă cu un om pe care îl consider un rău uriaş, domnul Băsescu, nu văd de ce nu pot să vorbesc cu Crin Antonescu, despre care nu am deloc aceeaşi părere, sau pot să stau cu cei din Opoziţie".

Victor Ponta a declarat că în ultima perioadă, a avut o atitudine reţinută şi nu vrea să întreţină conflicte: "Da, eu o să fac toate eforturile care ţin de mine şi de altfel cred că aţi remarcat, în ultima perioadă, am avut o atitudine reţinută, uneori, rar, chiar fără să depăşesc limita unei exprimări de bun simţ, am mai răspuns, dar niciodată nu am început un conflict şi nici nu vreau să întreţin conflicte"

El a precizat că se va şi întâlni cu Antonescu după ce liderul PNL va reveni din Elveţia, iar el îşi va încheia vizita guvernamentală în Turcia, programată pentru joi.

Anterior, Victor Ponta a anunţat că a discutat în cursul zilei de marţi cu preşedintele PNL, Crin Antonescu, şi că s-a "împăcat" cu acesta, iar orice dispută va fi păstrată în viitor într-un cadru privat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor