Ponta acuză PMP-ul că a pus şi morţii să semneze contra accizei pe carburanţi

Miting PMP în faţa guvernului, 15 martie 2014. Cristian Preda, Elena Udrea
Miting PMP în faţa guvernului, 15 martie 2014. Cristian Preda, Elena Udrea (Epoch Times România)
Loredana Diacu
28.04.2014

În plină campanie electorală pentru europarlamenatare, Corpul de Control al Primului Ministru informează că va sesiza organele de urmărire penală cu privire la posibile infracţiuni comise de Partidul Mişcarea Populară (PMP), în legătură cu strângerea de semnături pentru petiţia împotriva introducerii accizei de şapte eurocenţi per litru de carburanţi. Mai exact, organismul în subordinea lui Victor Ponta reclamă că Partidul Mişcarea Populară a strâns semnături ca să-şi susţină petiţia inclusiv de la ... morţi.

La 27 de zile după ce deputatul Florin Daniel Geantă, membru PMP, a depus la Secretariatul General al Guvernului, în numele partidului său, o petiţie colectivă împotriva introducerii accizei pe carburanţi, Corpul de Control al premierul a informat duminică, 27 aprilie, printr-un comunicat de presă, că din cele 300.000 de semnături de pe formularele ce au însoţit petiţia PMP-ul, verificabile sunt, în condiţiile stabilite de lege, doar 3468.

Restul celor 213.983 de semnături pe care PMP afirma că le-a strâns nu sunt identificabile: fie numele şi prenumele sunt incomplete, fie adresele completate sunt greşite, fie la rubrica numere de telefon sunt trecute numere de cartele prepay ce nu permit identificarea utilizatorului, fie nu conţin CNP, fie la rubrica "semnătură", în locul semnăturii propriu-zise, apare menţiunea "semnat prin telefon" etc.

Mai mult, din cele 3468 de semnături la care au fost menţionate date de natură a îi identifica pe semnatari, au putut fi identificate doar 2748 de persoane. 255 de semnatari, a anunţat Corpul de Control al premierului ar fi fost înscrise în tabelele de semnături cu acte care aparţin în realitate altor persoane iar 12 dintre cei ce au semnat petiţia... erau morţi la data semănării ei.

"Lista cu semnături având antetul PARTIDUL MIŞCAREA POPULARĂ STRÂNGE SEMNĂTURI ÎMPOTRIVA SCUMPIRII BENZINEI ŞI MOTORINEI. SEMNEAZĂ ŞI TU! conţine inclusiv "semnătura" petiţionarei Cazan Ioana, decedată la data de 02.10.2011.", se arată în comunicatul Corpului de Control al Primului Ministru.

În consecinţă, după ce angajaţii guvernului au verificat, preţ de aproape o lună, semnătura cu semnătură din vraful de bibliorafturi depuse de PMP (neregulile constatate fiind semnalate punctual, Biblioraft nr..., fila nr... , poziţia nr...), Corpul de Control al Premierului anunţă că va sesiza Parchetul cu privire la o posibilă infracţiune de uz de fals în sarcina PMP.

Poziţia PMP

În contrapartidă, PMP-ul îl acuză pe Victor Ponta de abuz de tip ceauşist: ”Victor Ponta a transformat Corpul de Control al Guvernului în Corpul de Control al Cetăţenilor”, a declarat deputatul PMP, Elena Udrea, conform unui comunicat PMP remis Epoch Times şi anunţă că va depune plângere penală împotriva primului ministru, Victor Viorel Ponta, "pentru încercarea de a ameninţa şi şantaja cetăţenii, care au avut curaj să semneze cu nume, prenume şi adresă pe lista împotriva majorării accizei la carburanţi."

”Suntem în faţa unei metode brutale, comuniste, de a intimida cetăţenii care şi-au manifestat dezaprobarea faţă de guvernul Ponta prin propria semnătură. După această acţiune, lui Ponta îi mai rămâne să acţioneze asemenea lui Nicolae Ceauşescu, arestând, eventual după vizionarea înregistrărilor, zecile de mii de oameni care au participat la acţiunile noastre de stradă, prin care s-a protestat faţă de o taxă abuzivă”, mai declară Elena Udrea care mai afirma că "PMP a fost şi va rămâne principalul oponent al majorării accizei la carburanţi şi îi va apăra pe toţi cetăţenii în faţa tendinţelor dictatoriale manifestate de primul ministru."

PMP mai informează că a fost sprijinit, pentru strângerea semnăturilor, de foarte mulţi tineri, membri ai partidului: "Aceştia au lăsat posibilitatea cetăţenilor să furnizeze datele pe care le doresc", îi disculpă PMP pe cei ce au participat la strângerea de semnături, confirmând totodată că angajaţii guvernului au verificat cu adevărat listele depuse de PMP:

”Tinerii noştri nu au metehnele lui Liviu Dragnea (acuzat de fraudarea referendumului din 2012 n.r.). Ei nu falsifică voturi ca baronii locali ai PSD-ului şi nici nu sunt obişnuiţi cu plagiatele, ca Victor Ponta. E adevărat însă că am primit şi la partid semnale de la cetăţeni îngrijoraţi că au fost sunaţi să fie verificaţi, dacă au semnat sau nu pe aceste liste - un gest, desigur, de intimidare din partea autorităţilor. Ponta vrea o ţară în care nimeni să nu îi spună că guvernează prost. A greşit ţara” mai declară Elena Udrea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor