Poliţist măcelărit cu 40 de lovituri de cuţit. "Carmen Dan să ia măsuri sau să-şi dea demisia!"

Un poliţist a fost măcelărit cu 40 de lovituri de cuţit în timp ce-şi făcea meseria. Poate că moartea lui ar fi putut fi evitată dacă MAI n-ar fi permis ca poliţiştii să lucreze singuri pe tură, acuză liderul sindicatului poliţiştilor Diamantul, arătând că acest caz nu este singular.
Emil Păscuţ, liderul Sindicatului Diamantul
Emil Păscuţ, liderul Sindicatului Diamantul (Diamantul)

Un poliţist de la Transporturi Feroviare a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, înjunghiat în timp ce-şi făcea meseria. Poliţistul avea 36 de ani, lucra de 15 ani în Poliţia TF, fără să fi fi avut vreo abatere, era căsătorit şi avea doi copii minori iar moartea sa este, potrivit liderului sindicatului poliţiştilor Diamantul, Emil Păscuţ, efectul "indiferenţei guvernanţilor, reprezentaţi la nivelul MAI de către ministrul Carmen Dan, faţă de nevoia stringentă de a asigura securitatea personală a poliţiştilor."

"Agentul Sorin Vezeteu, care lucra singur pe tură în Gara Burdujeni, a fost măcelărit cu 40 lovituri de cuţit de un psihopat care l-a atacat prin surprindere, fără să fi existat un conflict prealabil între cei doi.

De la începutul anului, este al doilea poliţist care lucrând singur, a fost ucis cu cuţitul în timpul serviciului. Pe 5 ianuarie a fost ucis şeful de post din localitatea Vişeul de Sus, Maramureş. Credem că dacă cei doi ar fi avut parteneri de muncă, crimele ar fi putut fi evitate", scrie, pe Facebook, Emil Păscuţ.

Potrivit liderului sindical, efectuarea serviciului în gări, de către poliţişti singuri, în special noaptea, a devenit o practică, context în care ministrul de Interne trebuie să ia urgent măsuri pentru siguranţa poliţiştilor.

"Se pretinde că sunt 80.000 de poliţişti, cu 20.000 de posturi vacante. Noi ştim că cele 8 secţii regionale de poliţie transporturi au efectivele la jumătate, fiind o practică efectuarea serviciului în gări de către poliţişti, singuri, în special noaptea.

Ministrul MAI trebuie fie să ia măsuri urgente şi hotărâte pentru îmbunătăţirea securităţii personale a poliţiştilor din stradă, fie să-şi dea demisia. De când a ajuns pe scaunul de ministru, Carmen Dan a arătat că ştie doar să fie un executant. Şi că ştie să dea bine în poze. Nu am văzut nicio iniţiativă personală din partea acestei doamne, demnă de un ministru", adaugă Păscuţ.

Liderul sindical adresează un mesaj şi colegilor săi poliţişti, cărora le transnite că îi aşteată în această seară la ora 18,00, în faţa MAI, "la statuia cu cartof", pentru a aprinde câte o lumânare în memoria colegului lor omorât cu sânge rece în gara din Suceava!

"Va fi o adunare tăcută, fără lozinci, doar pentru a arăta respectul nostru pentru poliţistul ucis la doar 36 de ani", transmite Păscuţ.

Reamintim că poliţistul Sorin Vezeteu de la Transporturi Feroviare a fost omorât, joi noaptea, în gara din Suceava, de un tânăr de 24 de ani, care, potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori, aparent fără motiv.

Atacatorul a fost prins imediat după comiterea faptei de alţi poliţişti care se aflau într-un tren ce intra în gara din Suceava, împreună cu alţi doi cetăţeni care se aflau în zonă. Un echipaj SMURD a sosit imediat la faţa locului, dar omul legii nu a mai putut fi salvat.

Vineri, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că poliţistul ucis se afla în misiune de patrulare, însoţit de cel puţin un coleg.

"Din informaţiile pe care le am până acum, poliţistul executa serviciul în tură de 12 ore în intervalul orar 20.00-08.00, fiind planificat împreună cu un coleg, agent şef principal de poliţie. În acea perioadă se desfăşurau zilele oraşului Fălticeni, dar era şi Sfântul Ilie şi cei doi desfăşurau activităţi în staţia Burdujeni, sub coordonarea unui comisar de poliţie, însuşi şeful acestei secţii de poliţie a fost prezent în momentul în care s-a petrecut incidentul. Din informaţiile pe care le-am primit, agentul se afla în tură, însoţit de cel puţin un coleg", a declarat Carmen Dan, la Antena 3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne