Politicieni europeni de vârf susţin că sancţiunile împotriva Rusiei vor fi probabil extinse

O serie de declaraţii făcute de politicieni UE, inclusiv cancelarul german Merkel, indică faptul că blocul european va extinde sancţiunile actuale impuse împotriva Rusiei pentru rolul ei în criza ucraineană.
Cancelarul german Angela Merkel.
Cancelarul german Angela Merkel. (Captură Foto)

Cancelarul german Angela Merkel a anunţat că este “prea devreme” pentru a se discuta despre ridicarea sancţiunilor aplicate de UE mpotriva Rusiei, a raportat joi Reuters.

Declaraţia lui Merkel face parte dintr-o serie de declaraţii făcute de oficiali şi politicieni de rang înalt ce indică faptul că este improbabil ca sancţiunile introduse împotriva Rusiei pentru rolul ei în conflictul ucrainean să fie ridicate în viitorul apropiat.

Merkel a făcut această declaraţie la summitul G7 din Japonia, o întâlnire de la care Rusia este în prezent exclusă.

Şeful Consiliului European Donald Tusk a folosit de asemenea discuţiile de nivel înalt ca o platformă pentru a analiza măsurile, susţinând înaintea summitului că este destul de sigur că sancţiunile vor fi extinse.

“Doresc să spun foarte clar că poziţia noastră faţă de Rusia, inclusiv sancţiunile economice, va rămâne neschimbată cât timp acordul de pace de la Minsk nu este implementat deplin”, a susţinut Tusk.

La începutul acestei săptămâni, şefa UE pentru politică externă Federica Mogherini a declarat că, în opinia ei, sancţiunile împotriva ruşilor vor fi extinse.

“Guvernele UE au condiţionat ridicarea sancţiunilor de implementarea deplină a acordului de la Minsk. Până acum, acest lucru nu s-a întâmplat”, a declarat Mogherini ziarului german Die Welt.

Bruxelles-ul a extins setul actual de sancţiuni la sfârşitul lunii decembrie. Decizia de a menţine sancţiunile va fi luată la sfârşitul lunii iunie şi trebuie să fie susţinută unanim de toate cele 28 de state membre UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe