Poliţia germană foloseşte tunuri cu apă pentru a dispersa manifestanţii care se opun unui marş neo-nazist

Poliţia germana a folosit sâmbătă tunuri cu apă pentru a dispersa un grup de manifestanţi de stânga, după ce aceştia au aruncat cu pietre încerecând să oprească un marş neo-nazist în Leipzig.
Poliţiştii stau în faţa unor containere incendiate în timpul ciocnirilor violente cu un grup de manifestanţi care se opun unui marş neo-nazist în orasul german Leipzig, 12 decembrie 2015.
Poliţiştii stau în faţa unor containere incendiate în timpul ciocnirilor violente cu un grup de manifestanţi care se opun unui marş neo-nazist în orasul german Leipzig, 12 decembrie 2015. (Captură Foto)

Aproximativ 1.000 de manifestanţi anti-fascism au dat foc unor containere de gunoi şi au ridicat baricade de lemn pentru a împiedica aproximativ 200 de susţinători ai neo-nazismului să mărşăluiască în oraş, a raportat ziarul Saechsiche Zeitung.

Poliţia a declarat că au fost rănite câteva persoane în timpul violenţelor şi că situaţia rămâne tensionată, fără a menţiona, însă, dacă răniţii sunt civili sau poliţişti.

Ofiţerii care au încercat să menţină o distanţă între cele două grupuri de demonstranţi au fost atacaţi de persoane din tabăra de stânga, a declarat poliţia.

În Leipzig şi Dresda, un alt oraş din estul Germaniei, grupurile anti-imigraţie au organizat recent mai multe demonstraţii împotriva politicii cancelarului Angela Merkel de a menţine o uşă deschisă pentru refugiaţi şi solicitanţii de azil. Astfel de proteste au fost deseori însoţite de contra-demonstraţii.

Poliţia nu a precizat dacă marşul neo-nazist a fost organizat în semn de protest faţă de politică guvernului german privind acordarea de azil pentru refugiaţi.

Peste 1 milion de solicitanţi de azil sunt aşteptaţi să sosească în Germania în acest an.