Pocora: Ponta şi PSD iau în serios doar amnistierea propriilor lor penali, restul e praf în ochi electoral

Cristina Pocora
Cristina Pocora (Epoch Times România)

Referindu-se la amnistia fiscală surpriză promovată de guvern, care s-a extins de la cadrele didactice la toţi bugetarii, deputatul PNL Cristina Pocora a precizat, marţi, că singura amnistie pe care premierul Victor Ponta şi PSD o iau în serios şi se pregătesc să o dea este amnistia prietenilor lor penali, adăugând că alte măsuri cu aceeaşi denumire sunt „praf în ochi electoral” şi rămâne de văzut dacă aceste legi vor intra sau nu în vigoare.

Cu doar două luni înaintea alegerilor prezidenţiale, Guvernul Ponta a pregătit o amnistie fiscală generală pentru toţi bugetarii. Luni seară, senatorii au adoptat un amendament care extinde amnistierea fiscală de la personalul din învăţământ la toţi bugetarii care au obţinut venituri de natură salarială constatate a fi nelegale prin rapoartele Curţii de Conturi sau alte instituţii de control.

„În politica guvernamentală a domnului Ponta cuvântul amnistie e de bază, adică e politica ce îl defineşte, să dăm amnistie la toată lumea. Din punctul meu de vedere, Ponta şi PSD promit că dau, în această perioadă veţi vedea, vor promite că dau de toate, din vorbe. Dau din gură. Vom vedea dacă aceste legi într-adevăr sunt adoptate de majoritatea PSD şi în Camera Deputaţilor, acel lucru s-a întâmplat în prima cameră sesizată, şi anume în Senat, apoi dacă sunt publicate în Monitorul Oficial. Am văzut ce cale lungă e, adopţi săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă, adică e urgent, urgent, dar nu s-a publicat în Monitorul Oficial. Vom vedea când poate să intre în vigoare. Eu sunt absolut sigură că singura amnistie pe care Victor Ponta şi PSD o iau în serios şi se pregătesc să o dea este amnistia prietenilor lor penali. Alte amnistii sunt doar praf în ochi, electoral”, a declarat Cristina Pocora, citată de Realitatea.net

Amendamentul care stabileşte o amnistie fiscală generală a fost susţinut de 122 de senatori care au votat „pentru”, în timp ce doi s-au abţinut. Decizia finală urmează să fie luată săptămâna viitoare de Camera Deputaţilor.