PNL-ul a primit un primar de Crăciun

Cristian Radu, primarul Mangaliei.
Cristian Radu, primarul Mangaliei. (Primăria Mangaliei)

Noul preşedinte al României, Klaus Iohannis a reuşit să convingă un primar al unui municipiu important din România să se înscrie în PNL, relatează stiripesurse.ro.

Văduvit înainte de alegeri de o întreagă pleiadă de aleşi locali, cărora ordonanţa traseismului local şi faptul că bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale este gestionat de Liviu Dragnea le-a dat imboldul să se înscrie la PSD, PNL-ul l-a atras pe primarul Mangaliei, Cristian Radu, chiar de Crăciun.

"Am luat o decizie importantă pentru mine şi pentru viitorul meu, în spaţiul public. Am făcut pasul în politică. M-am înscris în Partidul Naţional Liberal. Nu mi-a fost foarte greu să iau o asemenea decizie, întrucât m-am regăsit întotdeauna în valorile şi principiile liberalismului. În acelaşi timp, modelul meu de primar este al celui care până de curând a fost edilul Sibiului şi liderul PNL, actualul preşedinte al României, domnul Klaus Iohannis", a declarat edilul Mangaliei, Cristian Radu.

Primarul a adăugat că nu va uita că liberalii l-a susţinut în alegerile din 2012, când a candidat ca independent la Primăria Municipiului Mangalia: "Până acum nu am mai făcut politică, dar de fiecare dată am spus că dacă la un moment dat voi face acest pas, va fi în PNL. Iată că astăzi s-a întâmplat şi vreau să punctez faptul că nu m-am înscris în partidul aflat la putere, ci în acela care cred eu că mă reprezintă şi pe care îl pot reprezenta, cu demnitate. Am avut toate motivele sa aleg PNL şi niciun motiv sa aleg altfel. Am convingerea că drumul noului Partid Naţional Liberal, aşa cum a fost el trasat de domnul preşedinte Klaus Iohannis, va fi unul drept, corect şi în concordanţă cu nevoile şi aşteptările românilor. Personal, sunt nou intrat în politică şi cred cu tărie că o nouă generaţie de politicieni va putea schimba percepţia opiniei publice despre clasa politică, în general", a mai spus Radu, preluat de presa locală.

Cristian Radu, fost şef al Gărzii Financiare Constanţa, a candidat ca independent la primăria Mangaliei, acesta reuşind sa îl învingă pe fostul primar Zanfir Iorguş (PDL).

Potrivit publicaţiei Adevărul, Radu s-a bucurat de susţinerea USL, care l-a convins pe primarul Claudiu Tusac (PSD) să se retragă din cursă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne