Trei milioane de euro amenzi pentru trucarea unei licitaţii organizate de Romgaz Mediaş

(Captură Foto)

Consiliul Concurenţei a amendat cu aproape 3 milioane de euro companiile Dafora Mediaş, Upetrom 1 Mai, Foraj Sonde Craiova şi Foraj Sonde Târgu-Mureş, care ar fi trucat unele licitaţii pentru lucrări de foraj organizate de Romgaz Mediaş, au declarat pentru Mediafax surse din piaţa energetică. Amenzile sunt cuprinse între 300.000 euro (Upetrom) şi 900.000 euro (Dafora), au precizat sursele.

Companiile sancţionate vor avea la dispoziţie 30 de zile să conteste sancţiunile după ce vor primi decizia de la Consiliul Concurenţei.

Investigaţia Consiliului Concurenţei a început în 2010 şi a fost finalizată în luna decembrie, mai informează sursa citată.

Purtătorul de cuvânt al grupului Upetrom, Radu Petrescu, a declarat pentru Mediafax că societatea nu a primit nicio notificare privind vreo amendă, iar compania produce utilaj petrolier, neavând operaţiuni de foraj petrolier.

"Upetrom nu a fost notificată de vreo amendă care să o privească. Noi producem echipamente de foraj petrolier, dar nu avem activităţi de foraj petrolier", a declarat Petrescu.

Grupul Upetrom este deţinut de omul de afaceri Gabriel Comănescu, Dafora este controlată de omul de afaceri Gheroghe Călburean, iar Foraj Sonde Craiova face parte din grupul Bega, deţinut de fraţii Marius şi Emil Cristescu în timp ce Foraj Sonde Târgu Mureş este deţinută de omul de afaceri Vasile Aron.