Mazăre: Miniştrii PSD vor să coordoneze, să fie "jupâni absoluţi"

Radu Mazare
Radu Mazare (Epoch Times România)

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, afirma că miniştrii PNL doresc să descentralizeze cât mai puţine instituţii de către autorităţile locale şi că nici miniştrii PSD "nu ar fi vrut să dea din mână" instituţii din teritoriu dacă nu le-ar fi impus Liviu Dragnea.

"Am văzut că niciun liberal nu a putut să scape de această meteahnă, probabil că nu ar fi scăpat nici PSD-istii, numai că Dragnea era peste ei, era şeful lor. Eu sunt convins că nici miniştrii de la ministerele PSD nu ar fi vrut să dea din mână, că nu vrea să dea niciunul din mână, să descentralizeze, el vrea să coordoneze cât mai mult, el să fie jupânul absolut. Şi la liberali văd că a ţinut schema asta. Nu ştiu de ce până acum vorbeau despre descentralizare şi acum, normal, când s-au văzut pe scaune, nu lasă nimic", a afirmat Mazăre, joi, într-o conferinţă de presă.

Primarul Constanţei a afirmat că a remarcat obiceiul că atunci când un om ajunge într-o funcţie de conducere doreşte să aibă cât mai multe lucruri de controlat. "Tendinţa pe care am observat-o eu, fiind în această administraţie, este că omul când ajunge pe funcţie consideră că este veşnic şi tratează ministerul, compania, primăria ca pe propria lui moşie şi vrea să adune cât mai mult acolo. E foarte greu să le scoţi oamenilor această tendinţă pe care eu nu o înţeleg. Ai văzut cum se aşează, îşi fac birouri fastuoase să adune cât mai multă putere, cât mai mult să controleze şi el după trei luni de zile pleacă cu un şut ...”, a afirmat primarul Constanţei.

Guvernul va aproba în 14 noiembrie proiectul de buget pentru 2014 şi proiectul de lege privind descentralizarea, urmând ca, probabil în ziua de 19 noiembrie să îşi ia în Parlament răspunderea pentru descentralizare, a declarat, miercuri, premierul Victor Ponta.