PNL şi PDL mai aproape de fuziune: Statutul noului partid, în prima variantă

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Flori Mladin
23.06.2014

PNL şi PDL mai parcurg o etapă pentru înfăptuirea fuziunii. Peste o săptămână, echipele tehnice ale PDL vor prezenta comisiilor mixte de negociere textul Statutului noului partid, precum şi proiectele politice şi economice. Urmează ca liberalii să analizeze observaţiile, ca după o nouă rundă de negocieri să fie stabilită varianta finală.

Congresul comun pentru fuziunea celor două formaţiuni, va avea loc după congesul PNL-ului din această săptămână, probabil că cel mai târziu în luna septembrie. În context, s-a vehiculat data de 12 iulie, însă liderii celor două partide declară că nu s-a stabilit o dată exactă. Până atunci, comisiile lucrează la documentele care vor sta la baza înfiinţării noului partid.

PNL şi PDL lucrează la forma finală a proiectului pe care cele două formaţiuni îl numesc proiect de ţară. Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a afirmat că nu s-a stabilit care va fi sigla sau denumirea noului partid. În ceea ce priveşte cercetările şi măsurătorile sociologice pentru a găsi cel mai bun prezidenţiabil comun, acesta a anunţat că vor începe după 15 iulie şi nu sunt excluse casele de sondare din afara ţării.

În context, în teritoriu conflictele din PNL se ţin lanţ. Organizaţiile judeţene stau pe un butoi cu pulbere, după ce, spun surse din rândul liberalilor, doi deputaţi de la Suceava au demisionat din PNL, iar unii lideri din eşalonul doi din ţară s-au întâlnit cu primarii pentru a-i schimba pe actualii preşedinţi.

Conducerile organizaţiilor PDL şi PNL Sector 1 au semnat luni „Protocolul privind implementarea fuziunii PDL-PNL şi coordonarea acţiunilor electorale în Sectorul 1”.

Primarul Andrei Chiliman a afirmat: „Este important să recuperăm electoratul de Dreapta şi să câştigăm împreună alegerile din 2016”, iar Răzvan Mironescu a spus: „Punem bazele unei filiale bine închegate care are toate premisele de a forma cea mai puternică echipă la nivelul Capitalei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor