PNL promite UNPR-ului şefia SIE

Rămas fără grup parlamentar şi în degringoladă, UNPR-ul ar putea primi de la liberali şefia SIE, al cărui şef ar fi intrat în dizgraţia lui Iohannis.
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR
Valeriu Steriu,vicepreşedinte UNPR (Epoch Times România)

Liberalii au promis şefia Serviciului de Informaţii Externe (SIE) UNPR-ului, a declarat marţi seară, la România TV, liderul PMP, Gelu Vişan, potrivit flux24.ro. Postul i-ar fi fost propus liderului UNPR, Valeriu Steriu.

Potrivit sursei citate, prezent în emisiune, deputatul PNL, Cezar Preda, membru în Comisia SRI, nu a contestat informaţia, afirmând doar că nu ştie de unde are Vişan informaţia.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care, în presă, s-a speculat că miza formării alianţei PNL-UNPR ar fi debarcarea lui Mihai Răzvan Ungureanu din fruntea SIE.

În urmă cu 7 zile, Hotnews relata că surse politice au declarat că principalul motiv pentru care PNL insistă pe formarea unei alianţe cu UNPR este unul legat de palatul Cotroceni, şi anume asigurarea unei majorităţi în parlament pentru înlocuirea lui Mihai Răzvan Ungureanu de la şefia Serviciului de Informaţii Externe. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Răcirea relaţiilor între Iohannis şi MRU ar avea la bază faptul că MRU s-ar fi lăudat că din 2019 va deveni viitorul preşedinte al României. Un alt motiv de supărare al preşedintelui ar fi că un trust din presă, patronat de Cristian Burci, a publicat mai multe atacuri la adresa Administraţiei Prezidenţiale, "atacuri" ce ar fi culminat cu publicarea unor poze în care Dan Mihalache, fostul şef al Cancelariei Prezidenţiale, moţăia în timpul unei reuniuni oficiale. Preşedintele Iohannis ar bănui că oameni apropiaţi SIE ar avea un amestec în această afacere.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne