Iohannis, despre disputa între DNA şi SIE: "Consider că problemă s-a rezolvat!''

Şeful statului a susţinut joi că neînţelegerile între DNA-ul lui Kovesi şi SIE, condus de MRU, s-au rezolvat. Cât despre cine a greşit în acest conflict, preşedintele a parat întrebarea.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

Preşedintele Iohannis a declarat joi, răspunzând la o întrebare a presei, că neînţelegerea între DNA şi SIE se datorează unor neînţelegeri dar, din punctul său de vedere, situaţia s-a rezolvat după ce i-a chemat pe şefii celor două instituţii la discuţii la Cotroceni.

"Această situaţie care a apărut se datorează unei comunicări, probabil, suboptimale. Pentru a clarifica aceste aspecte i-am invitat în această dimineaţă pe amândoi. Am avut o discuţie la care am avut invitaţi pe doamna procuror- şef Kovesi şi pe domnul director Ungureanu. A fost o discuţie constructivă, s-au lămurit lucrurile şi în continuare urmează ca ei împreună să găsească soluţiile la problemele care ar putea să apară, să lămurească neînţelegerile între cele două instituţii. Consider că problema s-a rezolvat", a declarat Iohannis, întrebat dacă va cere demisia lui Ungureanu - pe care chiar preşedintele l-a propus la şefia SIE -, după acuzaţiile făcute de Kovesi.

Întrebat ulterior cine crede că a greşit în acest conflict între instituţii, Iohannis a refuzat să răspundă.

Reamintim că procurorul - şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat marţi că de când a preluat conducerea DNA nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informaţii Externe în ciuda faptului că este ilegal să deţii informaţii privind posibile fapte de corupţie şi să nu sesizezi agenţia. În replică, serviciul condus de Mihai Răzvan Ungureanu susţine că şefa DNA nu înţelege specificul pe care îl incumbă activitatea de informaţii externe/ spionajul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne