DIICOT nu a primit informaţii de la SIE în dosarul israelienilor care au spionat-o pe Kovesi

În aceeaşi zi în care Kovesi se plângea că de-a lungul anilor n-a primit nicio sesizare de la SIE, şeful DIICOT face şi el declaraţii pe tema colaborări cu serviciul condus de MRU.
DIICOT
DIICOT (Eugen Horoiu/Epoch Times)

DIICOT nu a primit "informaţii de la SIE în dosarul privind presiunile făcute asupra şefului DNA", deşi a "cerut sprijin de la toate instituţiile partenere", a declarat marţi şeful instituţiei, Daniel Horodniceanu.

“Astăzi este contestaţia la propunerea de prelungire a arestării. Încă nu am identificat cine sunt clienţii firmei în această operaţiune. Există indicii. Nu am primit informaţii de la SIE. Am cerut sprijinul tuturor instituţiilor partenere”, a declarat Daniel Horodniceanu, procurorul şef al DIICOT, citată de Gândul.info.

Declaraţia lui Horodniceanu a fost făcută în contextul în care Curtea de Apel Bucureşti a judecat marţi contestaţia celor doi israelieni acuzaţi că au spionat-o pe şefa DNA faţă de Tribunalul Bucureşti prin care s-a admis prelungirea arestului preventiv. Magistraţii CAB au decis că cei doi israelieni, arestaţi preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, transfer neautorizat de date informatice, alterarea integrităţii datelor şi operaţiuni ilegale cu dispozitive şi programe informatice, să rămână după gratii.

Reamintim că tot ieri şefa DNA, Codruţa Kovesi a declarat public că de când a fost numită la conducerea DNA nu a primit nicio sesizare de la Serviciul de Informaţii Externe în ciuda faptului că este ilegal să deţii informaţii privind posibile fapte de corupţie şi să nu sesizezi agenţia.

În replică, SIE a comunicat că punctul de vedere al Codruţei Kovesi este generat de o neînţelegere a specificului pe care îl incumbă activitatea de informaţii externe/ spionajul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne