PNL cere demisia deputatului Eugen Bejinariu: "PSD-ALDE şi ALDE vor sfida ideea de egalitate în faţa legii!"

Conducerea PNL cere ca Bejinariu, deputat implicat în dosarul Microsoft 2, să-şi dea demisia din Parlamentul în care PSD şi ALDE vor face scut pentru a-l proteja, încercând să amâne decizia privind urmărirea penală a acestuia.
Ana Ion
28.11.2016

alte articole

Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)
Ana Ion
28.11.2016

Liberalii solicită demisia din Parlament a deputatului PSD, Eugen Bejinariu, "având în vedere intenţia PSD de a aplica aceeaşi tactică parlamentară de a bloca prin absenţă votul din Camera Deputaţilor."

"Ne aşteptăm de la majoritatea PSD-ALDE la aceeaşi atitudine parşivă de a sfida ideea de egalitate în faţa legii şi de a încerca să amâne decizia în cazul deputatului PSD, Eugen Bejinariu, până după alegerile parlamentare din 11 decembrie.

PSD-ALDE le e frică de votul românilor, dar nu le este suficient de frică pentru a permite organelor de urmărire penală să-şi continue ancheta.", precizează PNL, printr-un comunicat postat pe site-ul formaţiunii.

Liberalii mai susţin că, după votul din 11 decembrie, dacă va sta în puterea lor, PSD şi ALDE vor întreprinde tot ce le stă în putinţă "pentru a pune pe butuci orice structură de parchet care instrumentează dosare de corupţie."

Reiterăm poziţia PNL, care consideră că niciun cetăţean nu trebuie să se aşeze deasupra legii, întrucât protecţia politică în faţa justiţiei afectează funcţionarea normală a unui stat de drept, iar vinovăţia ori nevinovăţia unei persoane este decisă exclusiv de instanţele de judecată, nu de Parlament.

Atragem atenţia că doar PSD-ALDE poate asigura cvorumul de şedinţă, întrucât deţin majoritatea parlamentară necesară, motiv pentru care trebuie să îşi asume dacă îndeplineşte condiţiile necesare pentru un vot regulamentar său dacă va scăpa de justiţie încă un PSD-ist.", se mai precizează în comunicat.

Reamintim că Eugen Bejinariu, fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, este acuzat de DNA de săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în celebrul dosar "Microsoft 2".

Potrivit DNA, Bejinariu a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers Gmbh a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor