Ghinea: Votează! Ia-le pixu'! Să abolim moştenirea Udrea-Dragnea de la Ministerul Dezvoltării

Partidele vechi se bat pe pixul care distribuie abuziv şi pe criterii politice banii de proiecte de dezvoltare, este de părere fostul ministru Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
25.11.2016

PNL şi PSD se bat pentru cine deţine pixul care distribuie abuziv şi pe criterii politice banii de proiecte de dezvoltare, pentru cine apasă pe buton, în timp ce Uniunea Salvaţi România vrea să desfiinţeze acest pix, a declarat joi, pe contul său de Facebook, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

"Votează! Ia-le pixu'! Partidele vechi se bat pe pixul care distribuie abuziv şi pe criterii politice banii de proiecte de dezvoltare. USR va desfiinţa acest pix. Să abolim moştenirea Udrea - Dragnea de la Ministerul Dezvoltării. Uniunea Salvaţi România este un altfel de partid. Noi nu ne batem pentru a avea noi pixul care semnează la Ministerul Dezvoltării alocările pentru primari. Noi vrem să desfiinţăm acest pix. PNL şi PSD se bat pentru cine deţine pixul, pentru cine apasă pe buton", a declarat Cristian Ghinea.

Potrivit fostului ministru tehnocrat, USR vrea să schimbe modul în care funcţionează butoanele, să desfiinţeze pixurile acestea arbitrare care dau bani la primării fără niciun fel de gândire, de integrare şi pentru nişte proiecte clare. Cu alte cuvinte, vrea să schimbe modul în care se face politică, nu să acapareze butonul respectiv.

"Trebuie să punem în acelaşi fond banii europeni de dezvoltare şi banii naţionali de dezvoltare. Banii noştri de la buget pentru dezvoltare au fost gândiţi, proiectaţi şi distribuiţi de două personalităţi nefaste ale politicii din România – Elena Udrea, care şi-a creat Compania Naţională de Investiţii şi Liviu Dragnea, care a creat Planul Naţional de Dezvoltare Locală. Aceste două instrumente trebuie desfiinţate şi unificate cu fondurile europene pentru a avea un singur fond de dezvoltare a României", a subliniat Cristian Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor