Liberalii, demotivaţi de atitudinea lui Cioloş

Neimplicarea premierului în campania electorală centrată exact pe imaginea lui şi faptul că acesta pune USR-ul pe picior de egalitate cu PNL, îi demotivează şi bulversează pe liberali, susţin surse din partid.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Liberalii se simt demotivaţi şi bulversaţi de delimitarea premierului Cioloş de PNL, au declarat surse din partid pentru Hotnews.

Potrvit surselor, liberalii se simt bulversaţi de atitudinea ambiguă a premierului în campanie şi de faptul că acesta insistă asupra neimplicării sale. Astfel, după ce pe 2 noiembrie, a fost votat cu aplauze de Consiliul Naţional al PNL drept propunerea liberalilor de premier iar ulterior, a participat şi la un miting PNL, după aceea premierul s-a tot delimitat de campania lor. Mai nou, Cioloş a declarat într-un interviu acordat ziare.com că le-a cerut liberalilor să nu îi folosească imaginea în materialele electorale, însă aceştia i-au explicat că e vorba de o poză publică, folosită pentru Platforma România 100.

„Da, am avut o discuţie pe această temă. Dar mi-au zis că era o poză publică pe care am pus-o pe acea platformă, aşa că nu cred că mai are rost să continuăm dezbaterea pe acest subiect. Nu acesta este elementul esenţial în relaţia dintre mine şi partidele care mă susţin” a declarat Cioloş în interviu, întrebat dacă le-a cerut liberalilor să îi elimine poza de pe afişe.

„Eu sunt implicat? Întrebaţi-i pe ei. Cât timp ei au propus să mă susţină ca şi candidat la prim-ministru după alegeri, probabil simt nevoia să spună lucrul acesta. Dar o campanie trebuie să meargă dincolo de cel propus premier. Trebuie să insişti pe dezbaterile de conţinut. Ce anume vrei să faci, cu un premier sau cu altul” a mai adăugat Cioloş.

Ori - au explicat surse din PNL pentru Hotnews - această atitudine induce la descurajare şi "bulversare" printre liberalii care se întreabă ce se întâmplă şi dacă Cioloş îi mai susţine sau nu.

De asemenea, liberalii sunt deranjaţi că premierul pune pe picior de egalitate PNL şi USR, deşi liberalii au fost cei care au oficializat propunerea de premier, renunţând să nominalizeze pe cineva din interiorul partidului. Frustrant ar fi şi faptul că liberalii trebuie să gândească strategia şi în raport cu USR în condiţiile în care Nicuşor Dan a insistat că nu face alianţă cu ei şi a continuat chiar să îi atace în campania electorală, arată sursa citată.