PNL acuză: Rezultatele administraţiei Firea & PSD - o Capitală invadată de şobolani

În timp ce Primăria Generală şi cele de sector (toate PSD) îşi pasează de la una la altă vina pentru invaziile de şobolani, locuitorii Capitalei îşi văd zilnic sănătatea pusă în pericol.
Şobolan
Şobolan (Captură Foto)

După un an de zile de administraţie PSD şi milioane de lei cheltuiţi în zadar, Bucureştiul este invadat de şobolani, acuză consilierii PNL din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Potrivit liberalilor, în momentul de faţă, radiografia Capitalei administrată de PSD poate fi rezumată prin mizerie, corupţie şi nepăsare. Astfel, la un an de la alegerile locale, bucureştenii aproape că nu mai au loc să acuze lipsa investiţiilor sau a transparenţei din actul decizional, din cauza unor probleme cu consecinţe pe termen mult mai scurt.

"În ultima perioadă au apărut din ce în ce mai multe sesizări cu privire la invaziile de şobolani. O problemă care, după cum se vede, pare prea complicată pentru a fi rezolvată de actuala administraţie. Vina este aruncată dinspre Primăria Generală înspre primăriile de sector şi de acolo înapoi la municipalitate. Punctul comun al acestora este că PSD se află la conducerea fiecărei administraţii în parte. Din păcate, în urma delimitării de răspundere, rămân locuitorii Capitalei care, zi de zi, îşi văd sănătatea pusă în pericol", scriu liberalii într-un comunicat de presă.

Grupul consilierilor PNL reaminteşte că în anul 2016, primarul interimar al Capitalei, liberalul Răzvan Sava, a demarat procedurile de începere a unei licitaţii pentru serviciile de deratizare. Procedurile au fost stopate însă după ce la conducerea Primăriei Generale a ajuns Gabriela Firea, susţin liberalii, potrivit cărora, în continuare, lucrurile au decurs la modul următor:

1. După investirea în funcţia de primar general, Gabriela Firea a stopat procedurile de licitare pentru serviciile de deratizare, începute de Răzvan Sava, argumentând că astfel va fi stopată risipa banului public.

2. A atribuit sarcina deratizării către angajaţii Centrului pentru Protecţia Plantelor.

3. În lipsa resurselor umane din cadrul Centrului, administraţia PSD a ordonat noi angajări.

4. După ce noii angajaţi au ajuns în sistem şi primesc salarii din fonduri publice, Gabi Firea s-a răzgândit din nou.

5. A pornit ulterior procedurile de înfiinţare a unei societăţi deţinute de Primărie, care să facă tocmai treaba pentru care s-au făcut noile angajări la Centrul pentru Protecţia Plantelor.

Liberalii mai susţin că în următoarele 48 de luni, Centrul va cheltui 23 de milioane de lei fără TVA doar pentru soluţiile de deratizare, la care se vor adăuga cheltuielile cu utilajele şi angajaţii. Aceste cheltuieli vor fi făcute în condiţiile în care municipalitatea a decis ulterior înfiinţarea societăţii pe acţiuni care va face, de asemenea, noi angajări şi va plăti noi salarii.

Astfel, cheltuielile vor fi cel puţin la fel de mari ca cele ale Centrului pentru Protecţia Plantelor, doar că nu vor fi realizate prin SEAP.

"Fondurile, desigur, vor fi asigurate tot din taxele plătite de bucureşteni, care se regăsesc astăzi într-o situaţie şi mai critică decât cea din urmă cu un an", susţine PNL.

Totodată, liberalii "se întreabă" cum de problema deratizării nu a fost încă rezolvată, în urma fondurilor suplimentare acordate Centrului pentru Protecţia Plantelor.

"De asemenea, ne întrebăm în ce fel acţiunile administraţiei PSD au dus la diminuarea risipei banului public, dacă vom avea în viitorul apropiat două entităţi diferite, cu angajaţi diferiţi şi costuri complementare, care vor avea de îndeplinit aceeaşi misiune.

Grupul consilierilor generali PNL reclamă lipsa de reacţie a actualei administraţii social-democrate şi cere demararea fără întârziere a acţiunilor necesare pentru rezolvarea invaziei de şobolani de la nivelul Capitalei, o problemă cu un risc care creşte pe zi ce trece", concluzionează PNL.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne