PMP: Oprescu să-şi dea demisia. Este o chestiune de zile până va fie chemat la DNA pentru a da explicaţii

Andrei Pricopie
05.06.2015

alte articole

Sorin Oprescu
Sorin Oprescu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
05.06.2015

Primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu, trebuie să îşi dea demisia după ce consilierul său personal, Wigler Solomon, a fost prins în flagrant de procurorii DNA luând mită de la un om de afaceri căruia i-a promis că va interveni la edilul şef pentru obţinerea unor autorizaţii şi a unor PUZ-uri, a solicitat joi seară, în cadrul unui comunicat de presă, Partidul Mişcarea Populară.

„PMP cere demisia Primarului General Sorin Oprescu. Bucureştenii află cu uimire de spăgile uriaşe primite de oficiali ai primăriei Bucureşti, pentru a le "apăra", chipurile interesele”, a transmis PMP.

Conform comunicatului DNA, inculpatul Wigler Solmon, în calitate de consilier personal al primarului Municipiului Bucureşti, a pretins în mai multe rânduri suma totală de 230.000 euro şi a primit în mai multe tranşe, suma de 204.000 euro de la un om de afaceri (martor denunţător) pentru a interveni pe lângă funcţionari din aparatul administrativ al primarului General al Municipiului Bucureşti şi consilieri din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Procurorii îl acuză pe consilierul Wigler Solomon că intermedia spăgile pentru obţinerea de autorizaţii pentru diferite construcţii, de hipermarketuri în special, pentru PUZ-urile pe care aceştia le solicitau, dar şi pentru alte facilităţi.

"Averea acestui simplu consilier de primar se ridică la milioane de euro, doar obiectele de artă şi bijuteriile valorează cca 2 milioane de euro. Cum nu este de imaginat că şeful direct al consilierului, primarul Sorin Oprescu, era străin de toate aceste "inginerii", petrecute sub ochii săi, şi pe semnătura sa, este o chestiune de zile ca primarul Oprescu să fie chemat la DNA pentru a da explicaţii. Şi nu suntem la prima situaţie de acest fel", se precizează în comunicatul citat.

PMP a amintit că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis arestarea preventivă pentru 30 de zile şi a lui Mădălin Dumitru, directorul suspendat al Direcţiei generale infrastructură şi servicii publice din cadrul Primăriei Capitalei, cercetat de DNA pentru corupţie.

"Nimeni n-ar fi dat spăgi uriaşe celor doi subalterni ai primarului Oprescu, dacă n-ar fi fost siguri că obţin, pe semnătura primarului, autorizaţiile şi PUZ-urile cerute. În aceste condiţii, primarului Sorin Oprescu îi rămâne, ca ultim gest de onoare, să demisioneze imediat din funcţia deţinută. Înainte ca DNA să-i facă imposibilă îndeplinirea funcţiei actuale", a fost concluzia comunicatului remis de PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor