PMP îl atacă pe Iohannis: Este complice la obstrucţionarea justiţiei alături de Ponta şi Tăriceanu

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Florin Chirilă / Epoch Times România)

PMP dezaprobă complicitatea creată între Preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta, în cazul Teodorovici, a transmis luni, în cadrul unui comunicat de presă, formaţiunea năşită de fostul preşedinte Traian Băsescu.

"Deşi o ţară întreagă a constatat că ministrul Teodorovici a votat în cazul Şova împotriva cererii DNA, preşedintele Iohannis n-a avut nimic de obiectat şi a semnat decretul de numire a acestuia în funcţie de ministru al Finanţelor Publice. Eugen Teodorovici, senator, a avut prilejul să constate din dosar acuzaţiile DNA în cazul Şova, de falsificarea unor documente, de distrugerea altor probe. Acesta a şi fost temeiul juridic al solicitărilor DNA. Teodorovici, alături de Ponta şi Iohannis, au devenit exponenţii opoziţiei faţă de o justiţie independentă, faţă de acţiunile DNA de curăţare a României de corupţi [sublinierea noastră, n.r]", reiese din documentul citat.

Prin asocierea Preşedintelui Iohannis la această opoziţie, PMP consideră că România are enorm de pierdut în planul parteneriatului euroatlantic, ambasadele străine şi oficiali străini avertizând în repetate rânduri România că va pierde credibilitate şi oportunităţi de investiţii, situaţie cu efect asupra nivelului de trai al fiecărui român.

Preşedintele Iohannis, conform Constituţiei, trebuie să vegheze la respectarea legii fundamentale şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, preşedintele trebuie să exercite funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate, este obligat să vegheze la buna funcţionare a guvernului şi Senatului.

"În ciuda acestor prevederi, Preşedintele României se complace să asiste nepăsător la încălcarea Constituţiei, la obstrucţionarea justiţiei şi să "premieze" premierul şi ministrul care o încalcă. Din aceste motive, preşedintele Klaus Iohannis dezamăgeşte tot mai mulţi români care au investit încredere în domnia sa la ultimele alegeri" a fost concluzia celor de la PMP.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne