PMP: Blat PNL-PSD în cazul Şova. E improbabil ca 11 senatori PNL să se fi îmbolnăvit toţi deodată

Eugen Tomac, preşedinte PMP
Eugen Tomac, preşedinte PMP (Epoch Times România)

Este improbabil ca cei 11 senatori liberali care au absentat de la votul în cazul Şova, şi care ar fi putut înclina balanţa în favoarea ridicării imunităţii senatorului PSD, să se fi îmbolnăvit toţi deodată, fapt ce indică o înţelegere pe sub masă, un blat între PNL şi PSD, a atras atenţia miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, partidul condus de Eugen Tomac, PMP.

"Dincolo de lamentările PNL referitoare la votul prin care senatorii l-au făcut scăpat pe Şova de DNA, realitatea din teren spune că de la vot au lipsit 11 parlamentari PNL, (Antonescu Crin, Boagiu Anca, Bodea Cristian Petru, Chiru Gigi Cristian, Dumitrescu Iulian, Popa Mihaela, Popescu Corneliu, Popescu Dumitru Dian, Mihai Neagu, Grigoraş Viorel, Florian Daniel Cristian), doi de la partidul lui Geoană, senatori care, dacă ar fi fost prezenţi, ar fi întors votul din Senat, în cazul Şova", se precizează în documentul citat.

Cum rezultatul votării a înregistrat 66 voturi pentru ridicarea imunităţii şi 72 voturi împotrivă, prezenţa la vot a celor 11 senatori liberali ar fi dus la 77 de voturi pentru ridicarea imunităţii.

"Cum este improbabil ca 11 senatori să se fi îmbolnăvit toţi, deodată, este clar că s-a produs o înţelegere pe sub masă, un blat, pentru a fi salvat Şova", a transmis PMP.

Potrivit partidului condus de Tomac, degeaba se văicăreşte acum Alina Gorghiu, când declară: "Este inacceptabil şi extrem de nedrept ca PNL să fie culpabilizat, de fiecare dată, pentru ceea ce face PSD, aşa cum încearcă unii să promoveze, cu scopul de a crea senzaţia unui mixt de imoralitate, între toţi actorii politici".

"Cum PNL, Alina Gorghiu, nu ia nicio atitudine faţă de senatorii PNL, absenţi la votul în cazul Şova, şi nu recunoaşte motivele eşecului PNL în acest caz, rezultă că singura preocupare a conducerii PNL este să acopere blatul produs între PSD PNL=USL", a mai transmis PMP.

Trebuie menţionat însă că Vasile Blaga a anunţat, după votul din Senat în urma căruia Dan Şova a scăpat din nou de arest că în interiorul partidului va avea loc o discuţie extrem de serioasă. Liberalii care au lipsit de la vot, cu excepţia Ancăi Boagiu, care participa la o reuniune a PPE, nu aveau niciun motiv să absenteze şi vor trebui să dea explicaţii.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne