Ovidiu Raeţchi: Ponta nu poate fi credibil când spune că economia duduie. A minţit şi când a spus că nu va obstrucţiona justiţia în cazul Şova

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi.
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi. (Epoch Times)
Loredana Diacu
02.06.2015

"Premierul Victor Ponta nu poate fi credibil atunci când vorbeşte despre realizările economice", afirmă deputatul PNL Ovidiu Raecthi, în contextul în care premierul Victor Ponta s-a lăudat marţi în Parlament cu creştere economică. De ce l-am crede pe Victor Ponta atunci când spune că economia duduie, se întreabă liberalul, în contextul în care premierul a promis că nu va bloca justiţia, dar PSD a făcut scut în jurul lui Dan Şova.

Premierul Victor Ponta nu poate fi credibil atunci când vorbeşte despre realizările economice, aşa cum fiecare frază a sa trebuie să fie pusă sub semnul întrebării. Cazul Şova, deosebit de sensibil pentru premier, dovedeşte acelaşi lucru: Ponta una spune şi alta face. Iniţial, a afirmat că PSD va vota toate cererile de reţinere şi arestare ale DNA. Nu doar că a procedat exact invers în cazul Dan Şova, dar eforturile depuse de întreaga coaliţie de guvernare pentru că senatorul PSD să nu ajungă în faţa justiţie sunt impresionante, iar atacurile la justiţie se înteţesc. Prin urmare, de ce l-am crede pe Victor Ponta atunci când spune că economia duduie?”, arată Raeţchi, într-un comunicat de presă remis Epoch Times.

Raeţchi a subliniat şi că, în ciuda promisiunilor, nu a fost eliminată impozitarea bacşişului şi nici supraacciza pe combustibil.

Premierul Ponta a prezentat doar ce-i convine. Dar minte în privinţa unor aspecte importante: nu a fost eliminată impozitarea bacşişului, deşi pentru această măsură se impunea inclusiv demisia ministrului Finanţelor, Eugen Teodorovici, şi, în ciuda promisiunilor, nu a fost eliminată nici supraacciza pe combustibil. Viziunea economică a premierului Ponta se limitează la o creştere bazată pe consum, preţul fiind sugrumarea investiţiilor private. Potrivit unor date recente, banii cheltuiţi de guvern pentru investiţii, în primele patru luni din 2015, sunt la jumătate ca procent în PIB faţă de anii 2012 şi 2013. Procentul de 0,8% din PIB pentru investiţii este unul ruşinos, în contextul în care o economie nu poate să aibă o creştere sănătoasă, nu artificială, pe termen lung, în absenţa investiţiilor. Ponta prezintă doar ce îi convine, chiar dacă, aşa cum ne-a obişnuit, continuă să mintă”, a adăugat Raeţchi.

Reamintim că premierul Victor Ponta s-a prezentat marţi în Camera Deputaţilor, la solicitarea grupului parlamentar PNL, la o dezbatere cu temă "Starea economiei româneşti".

În condiţiile în care, nu demult, Comisia Europeană şi-a exprimat îngrijorarea faţă de stabilitatea financiară şi sustenabilitatea finanţelor publice ale României, în contextul adoptării noului Cod Fiscal şi al reducerilor de TVA anunţate de guvernul Ponta, premierul a declarat astăzi ca o rată de creştere economică "de peste 3%, chiar 4% devine un obiectiv posibil" iar România poate încheia programul 2008-2013 cu un grad de absorbţie a fondurilor europene între 65% şi 80%.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor