PLUS, propunere publică adresată USR: Conducere comună a Alianţei, cu un secretar general ales în comun

Dan Barna si Dacian Ciolos
Dan Barna si Dacian Ciolos (Epoch Times România)

Consiliul Naţional PLUS a publicat, duminică, pe site-ul partidului, o scrisoare deschisă în care propune atât membrilor PLUS, cât şi celor din USR, constituirea unei echipe comune de conducere, „coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide”.

În documentul citat, PLUS propune USR-ului următoarele:

"Ne dorim o construcţie coerentă ca viziune, cu un program politic comun asumat şi cu eficienţă decizională şi la nivel de comunicare politică. [...]

Propunem ca această construcţie comună consolidată şi inclusivă să se facă pe următorii trei piloni:

1) O structură executivă unică reprezentând diversitatea, consolidând formula deja agreată la nivelul Protocolului Politic al Alianţei, coordonată de un secretar general ales prin vot comun al celor două partide. Această structură va avea un mandat de coordonare a acţiunilor Alianţei, la nivel de comunicare şi de implementare a deciziilor politice luate de forul de conducere al Alianţei.

2) Un guvern din umbră şi un program politic comun. Este esenţial să investim imediat în alinierea ideologică şi de politici publice a Alianţei şi să selectăm resursa umană cea mai competentă prin care să asumăm aceste politici publice şi să le prezentăm electoratului cu toată responsabilitatea şi credibilitatea. Comisia de Politici Publice a Alianţei trebuie să se reunească cu prioritate şi să pregătească acest proces de aliniere.

3) Finalizarea până în februarie 2020 a procesului de desemnare a candidaturilor unice pentru alegerile locale, în baza principiilor agreate în Protocolul Politic al Alianţei. Propunem desemnarea unei echipe comune la nivel central, în coordonarea secretarului general, care să medieze negocierile la nivelul filialelor locale pentru a obţine în cât mai multe filiale acorduri amiabile, care să ţină cont de interesele strategice comune şi realităţile din fiecare localitate. În lipsa acordurilor amiabile, meritul şi încrederea membrilor să fie singurul criteriu de selecţie, prin organizarea de alegeri interne primare şi pe baza votului egal al membrilor PLUS şi USR din filiala respectivă".

Potrivit liderilor PLUS, această construcţie consolidată a Alianţei ar oferi "mecanismele de coordonare prin care să probăm, în faţa membrilor noştri şi a alegătorilor noştri, o funcţionare inclusivă şi o eficienţă crescută a acţiunilor comune şi atingerea obiectivelor politice pe care ni le-am asumat ca Alianţă pentru scrutinele din 2020".

Puteţi citi scrisoarea integrală aici

Reamintim că, o chestiune discutată după eşecul în primul tur al alegerilor prezidenţiale a fost fuziunea cu PLUS, adusă pe masa discuţiilor chiar de către Dan Barna. Potrivit unor lideri USR, cei de la PLUS refuzaseră fuziunea în vară, dar au ridicat problema acum, când partidul lui Barna este relativ vulnerabil. Cu toate acestea, nu s-a discutat despre fuziunea în sine dintre cele două formaţiuni politice. Există însă lideri USR care consideră colaborarea cu PLUS drept una "catastrofală".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne