Pleşoianu vrea o nouă anchetă parlamentară: Ţinta sunt instituţiile de forţă şi "agenturilii" străine

Pesedistul Liviu Pleşoianu propune o nouă anchetă parlamentară care să vizeze implicarea "nelegală şi neconstituţională" a instituţiilor de forţă şi a entităţilor străine în viaţa politică, socială şi economică din România.
Liviu Pleşoianu
Liviu Pleşoianu (Facebook)

Deputatul PSD Liviu Pleşoianu, unul dintre cei mai vehemenţi critici ai procurorului-şef DNA Laura Codruţa Kovesi, anunţă că, în zece zile, va trimite către comisia parlamentară de anchetă privind alegerile din 2009 propriile sale concluzii, pentru a fi cuprinse în raportul final.

Două dintre aceste concluzii le-a făcut încă de pe acum cunoscute opiniei publice, într-o postare pe pagina sa de Facebook:

1. E necesară modificarea în regim de urgenţă a legislaţiei, astfel încât orice Comisie parlamentară de Anchetă să aibă cu adevărat putere. În acest sens, se impune o schimbare radicală. Pe viitor, orice persoană plătită de la bugetul de stat care refuză invitaţia la audieri (sau care se prezintă, însă refuză să răspundă la întrebări) ar trebui să-şi piardă imediat funcţia. De asemenea, dacă o persoană era slujbaşa statului în perioada anchetată, ea va avea obligaţia (sub imperiul unor sancţiuni corespunzătoare) de a răspunde solicitărilor Comisiei de Anchetă, chiar dacă în prezent nu mai e angajată de statul român.

2. Imediat după ce modificăm legislaţia (în regim de urgenţă), voi propune înfiinţarea unei noi Comisii de Anchetă. Principalul obiectiv al acesteia va fi acela de a ancheta implicarea nelegală şi neconstituţională a instituţiilor de forţă în viaţa politică, socială şi economică din România. Evident, aceasta va presupune şi reluarea anchetei în ceea ce priveşte celebra deja „sufragerie a lui Oprea”! Un alt obiectiv foarte important va fi acela de a ancheta implicarea unor entităţi străine în controlul asupra vieţii politice, economice şi sociale româneşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne