Grindeanu: Nu vreau să merg pe politica drobului de sare

Exclus din partidul în care a activat mai bine de 21 ani, fostul premier Sorin Grindeanu a contestat decizia luată de colegii săi din Comitetul Executiv Naţional, pentru că prima sa opţiune politică este să rămână în PSD.
Sorin Grindeanu
Sorin Grindeanu (Florin Chirila/Epoch Times)

Dat pe uşă afară din PSD, fostul premier Sorin Grindeanu îşi doreşte să rămână în continuare membru PSD, însă a discutat şi cu Victor Ponta, care pregăteşte un nou proiect politic.

"Am discutat, în ultimele două luni, foarte mult cu Victor Ponta şi nu doar cu Victor Ponta. Eu am ales calea de a contesta (decizia privind excluderea din PSD - n.r.) şi îmi doresc să rămân în continuare membru PSD. Asta e opţiunea mea în acest moment. O să vedem. Acea contestaţie a fost semnată de toţi cei 55 de primari din Timiş, de toţi parlamentarii din Timiş, cei şase, şi de cei 16 consilieri judeţeni, în dorinţa de a fi rezolvată şi ca susţinere pentru mine", a declarat Grindeanu, la Antena 3, citat de Agerpres.

Întrebat dacă PSD Timiş ar putea să se rupă de partid, Grindeanu a negat:

"Nu, în niciun caz, şi nici nu-i încurajez să facă acest lucru, nu cred că e o chestiune normală. În Timiş, în 2016, a fost pentru prima oară când s-au câştigat şi alegerile locale şi alegerile generale de către PSD, dar nu le-a câştigat Sorin Grindeanu, le-am câştigat într-o echipă. Şi când lucrezi în echipă, cam aşa se şi acţionează, dar echipă în cadrul PSD-ului, ca să fiu foarte clar".

Ce va face dacă îi va fi respinsă contestaţia? "O să vedem, nu vreau să merg pe politica drobului de sare", a replicat Grindeanu.

"Dincolo de chestiunile politice, am foarte mulţi prieteni care sunt în continuare şi în funcţii de conducere, şi la Guvern, şi la partid", a adăugat fostul premier.