Ciucu: Popoviciu, un securist parazit mai hoţ ca Voiculescu. Şi-a pregătit din timp plecarea în Anglia

Omul de afaceri Puiu Popoviciu e mult mai "deştept" decât Dan Voiculescu, adică mai hoţ, în sensul românesc al cuvântului, este de părere liberalul Ciprian Ciucu.
Ciprian Ciucu
Ciprian Ciucu (Epoch Times România)

Puiu Popoviciu, la fel ca toţi securiştii care s-au îmbogăţit de pe urma afacerilor cu statul, de genul Dan Voiculescu, ne râde în nas la 30 de ani de la Revoluţie, a remarcat miercuri, pe pagina sa de Facebook, consilierul PNL Ciprian Ciucu.

"Multimilardar, ginerele lui Ion Dincă (prim-vice-premier în ultimul guvern comunist), Popoviciu a primit condamnare într-un dosar care seamănă frapant cu dosarul în care a fost condamnat securistul Dan Voiculescu: afaceri cu proprietăţi ale unei universităţi, cu un prejudiciu de 40 mil euro!", a declarat Ciprian Ciucu.

În opinia consilierului PNL, Popoviciu e mult mai "deştept" decât Dan Voiculescu, adică mai hoţ, în sensul românesc al cuvântului.

"Dincă are avocaţi care se uită la dreptul internaţional şi european, nu se încurcă doar cu legislaţia naţională. De aceea şi-a pregătit din timp plecarea în Anglia. De aceea s-a dus şi s-a predat frumuşel, ştiind că nu se va întoarce niciodată în ţară ci va trăi bine-merci în capitala UK. Bani are, un oraş ca Londra e preferabil unei puşcării din România", a precizat Ciprian Ciucu.

Consilierul PNL a venit cu o serie de argumente pentru a explica de ce l-am pierdut şi pe Popoviciu, după Sebastian Ghiţă:

- Decizia de a fi adus în România va aparţine unui judecător englez dacă Popoviciu poate proba că are legături stabile cu Statul Englez. Şi poate: are proprietăţi, afaceri, plăteşte taxe consistente în UK, are un copil născut acolo, cetăţean britanic;

- Există jurisprudenţă (studiată de avocaţii lui Popoviciu) cum că, dacă un stat nu poate oferi condiţii de detenţie “umane”, pedeapsa poate fi executată în statul în care s-a predat;

- Judecătorul va cere M. Justiţiei din România să demonstreze că statul român poate oferi condiţii de detenţie umane (vezi subiectul cu aglomerarea din închisori, pe care PSD nu a rezolvat-o şi nu o va rezolva, le convine). M. Justiţiei îşi poate da sau nu intersesul ca să demonstreze că poate oferi condiţii umane de detenţie. Eu pariez că nu-şi va da interesul. Deci treaba lui Tudose nu se termină cu o singură cerere de extrădare;

- Popoviciu are deja la mână o brăţară ca să nu părăsească Londra. Cât timp poartă brăţara (si procedurile vor dura!), se consideră că deja execută din pedeapsă şi aceste luni sau aceşti ani i se vor scădea din pedeapsă.

"Pronosticul meu este că încă un securist parazit va scăpa nepedepsit. Îşi va executa pedeapsa în Londra, cu brăţara pe mână, prin cluburi de golf şi restaurante scumpe. Prejudiciul nu va fi recuperat, miliardarul şi-a lichidat deja cam tot ce avea prin România. Trebuie să ne întărim statul, altfel... n-are rost. P.S. Daţi mai departe ca să ajungă la cât mai mulţi oameni... Ca să se ştie! Şi să ştie şi Tudorel Toader că noi ştim!", a conchis Ciprian Ciucu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne