Plenul CSM sesizează Avocatul Poporului pe tema Legii lustraţiei

Epoch Times România
08.03.2012

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis transmiterea unei solicitări către Avocatul Poporului pentru a aprecia asupra sesizării Curţii Constituţionale cu obiecţiile de neconstituţionalitate asupra prevederilor Legii lustraţiei.

CSM se raliază astfel la demersul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care aceasta a hotărât sesizarea Curţii Constituţionale în legătură cu neconstituţionalitatea prevederilor Legii lustraţiei, privind limitarea temporară a accesului la unele funcţii şi demnităţi publice pentru persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv al regimului comunist în perioada 6 martie 1945-22 decembrie 1989, se arată într-un comunicat de presă.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri, în Secţiile Unite, sesizarea Curţii Constituţionale a României în legătură cu neconstituţionalitatea Legii lustraţiei, iar Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) se raliază acestei poziţii, au anunţat membrii CSM într-o şedinţă care a avut loc pe această temă.

Din discuţiile de la CSM a reieşit că 165 de judecători şi procurori vor fi afectaţi de această lege, care ar încălca mai multe prevederi ale Constituţiei.

Procurorul general al PÎCCJ a înaintat Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, spre a fi supusă analizei, o solicitare privind noua Lege a lustraţiei, având în vedere competenţele ce aparţin instanţei supreme în cadrul controlului apriori de constituţionalitate, a informat, miercuri, Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul PÎCCJ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor