În vizită la rechin: Ion Sturza ironizează vizita lui Tapiola în biroul „domnului Coordonator”

Într-un video despre o zi din viaţa lui Vlad Plahotniuc se observă clar că acesta este vizitat de foarte multă lume, inclusiv de ambasadorul Chinei la Chişinău, iar acum Ion Sturza precizează că „dl Coordonator” preferă să se întâlnească doar în locuri marcate şi sigure, cum ar fi "birourile" GBC.
Ion Sturza, fost premier al Moldovei
Ion Sturza, fost premier al Moldovei (capital.ro)

După ce pe final de mandat, şeful Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola, l-a vizitat pe liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc la „sediul său administrativ”, Global Business Center (GBC), fostul prim-ministru moldovean, Ion Sturza şi-a amintit de un alt ambasador străin acreditat la Chişinău care a rămas uimit de prezenţa în biroul „domnului Coordonator” a unui acvariu imens în care înota, un rechin.

„Un ambasador străin acreditat la Chişinău mi-a povestit cum mânat de curiozitate dar şi de nevoia de a se informa, i-a făcut o vizită lui Vlad Plahotniuc. După cum se ştie, dânsul preferă să se întâlnească doar în locuri marcate şi sigure, "birourile" GBC. "Protocolul" strict pentru oaspeţii diplomaţi la GBC prevede minute bune de aşteptare în anticameră, băutul ceaiului cu secretara. Gurile rele spun că ambasadorul SUA ar fi consumat cel mai mult ceai aşteptând până când domnul Plahotniuc a terminat activităţile urgente, trăind cu grija pentru ţară şi popor”, a scris cu ironie, pe pagina sa de Facebook, omul de afaceri, Ion Sturza.

Surpriza cea mare pentru ambasadorul citat, „anonim bineînţeles”, a fost să vadă în biroul „domnului Coordonator” un imens acvariu în care înota, „nu, nu Plahotniuc, nici măcar secretara, ci un...rechin!”. Sturza a mai menţionat că acest lucru l-ar fi surprins, frustrat şi speriat concomitent pe oaspetele lui Plahotniuc, astfel încât acesta ar fi uitat pentru ce a venit.

„O vizită de adio rechinului a făcut-o recent şi Pirkka Tapiola, şeful delegaţiei UE la Chişinău. Diplomat experimentat şi abil ştie el ce ştie! Deşi din zona cu pricina de-a lungul timpului au venit cele mai multe şuturi, nu a ratat şansa de a-şi trage un selfie profi cu ayatollahul moldovenilor. Indiferent de cum vor fi puse accentele în istorie, oligarhia moldovenescă va fi un studiu de caz, numai bun de pus într-o carte de memorii „diplomatice”. Rămâne doar să transcrii textul verdictului sub fotografie şi gata! Ai făcut istorie!”, a punctat Sturza.

Pe final acesta a ţinut totuşi, să-i mulţumească domnului Tapiola pentru serviciul diplomatic îndeplinit în condiţiile dificile ale „războiului geostrategic" din Republica Moldova, amintind despre Acordul de Asociere semnat cu Uniunea Europeană şi libera deplasare a moldovenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe