Plângerea privitoare la judecătoarea Motoc, retrasă de la Curtea Constituţională

Plângerea referitoare la incompatibilitatea în care s-ar afla judecătoarea Iulia Motoc a fost retrasă de la Curtea Constituţională de Ministerul Justiţiei.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (dcnews.ro)
Cristina Boiangiu
05.07.2012

Plângerea referitoare la incompatibilitatea în care s-ar afla judecătoarea Iulia Motoc a fost retrasă de la Curtea Constituţională de Ministerul Justiţiei.

Pe 28 iunie, ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a sesizat Curtea Constituţională a României şi Agenţia Naţională de Integritate (ANI) , afirmând că judecătoarea Motoc se află în incompatibilitate. La acea dată, Corlăţean afirmase că Motoc se află "în sfera de incompatibilitate statuată de norma constituţională şi legislativă pentru judecătorii Curţii Constituţionale".

El a invocat faptul că Motoc este şi expert în cadrul Comitetului ONU pentru Drepturile Omului, membru al Consiliului de Administraţie al Agenţiei pentru Drepturile Fundamentale a Uniunii Europene şi membru al Comitetului Consultativ al Convenţiei-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale.

Sesizarea referitoare la Iulia Motoc vine după ce ministrul Justiţiei a declarat că judecătorii CCR Augustin Zegrean şi Iulia Motoc ar fi incompatibili, motiv pentru care aceştia ar trebui demişi din funcţie. Anterior, CCR stabilise că cel îndreptăţit să reprezinte România la Consiliul European este Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor