Pierderile companiilor aeriene vot ajunge în acest an la 1,1 miliarde dolari

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) estimează că pierderile operatorilor aeriene vor ajunge în acest an la 1,1 miliarde dolari, aproape dublu faţă de prognoza din martie, de 600 milioane dolari.
Avion al companiei spaniole Spanair. (JOSEP LAGO / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
11.06.2012

Asociaţia Internaţională a Transportatorilor Aerieni (IATA) estimează că pierderile operatorilor aeriene vor ajunge în acest an la 1,1 miliarde dolari, aproape dublu faţă de prognoza din martie, de 600 milioane dolari.

IATA atrage atenţia asupra continuării unei posibile escaladări a crizei debitelor din zona euro, ceea ce va avea un impact asupra industriei ariene, se arată într-un comunicat.

Creşterea cererii este de aşteptat să încetineasca la 2,3%, mult sub nivelul de creştere de 6,7% din 2011. Unele economii importante din Europa, precum Marea Britanie şi Spania, se află deja în recesiune şi se anticipează că slăbirea economică se va răspândi în continuare în cursul anului, odată cu adâncirea crizei din zona euro.

”Cu puţină claritate privind modul în care guvernele europene vor gestiona situaţia, pe lângă asigurarea de lichiditate, riscul unei scăderi majore a perspectivelor economice este foarte real. Urmatoarele luni sunt critice, iar implicaţiile sunt mari”, a declarat directorul IATA, Tony Tyler.

IATA a adăugat că operatorii europeni sunt afectaţi în continuare de regimurile mari şi în creştere ale taxelor, de lipsa de eficienţă în gestionarea traficului aerian şi de costurile ridicate pentru conformarea reglementărilor cu puţină coerenţă.

Profitul global al industriei este estimat să atingă 3 miliarde dolari, la nivelul similar celui estimat în martie.

”Căderea preţurilor la ulei, o creştere peste aşteptări la traficul de pasageri şi diminuarea costurilor de transport au dus la îmbunătăţiri în ceea ce priveşte estimările profitabilităţii. Cu toate acestea, evoluţia va fi impactată de adâncirea crizei datoriei suverane în Europa care va duce la o deteriorare mai mare a pieţelor şi a creşterii economice”, potrivit IATA.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor