Pierderile cauzate de secetă, acoperite dintr-un fond mutual de gestiune a riscului între 2014-2020

Comisarul European pentru Agricultură, Dacian Cioloş, a declarat la Bruxelles că a introdus în reforma PAC pentru perioada 2014 - 2020, în cadrul Fondului de Dezvoltare Rurală, posibilitatea acoperirii pierderilor cauzate de secetă prin intermediul crearii unui fond mutual de gestiune a riscului.

Declaraţia a fost făcut în cadrul unei întrevederi cu ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, care a avut loc luni la Bruxelles. Subiectul principal abordat a fost seceta care a afectat România şi efectele acesteia asupra mediului şi agriculturii, dar au fost discutate si teme precum proiectul canalului Siret-Bărăgan sau Delta Dunării.

În ceea ce priveşte finanţarea proiectului canalului magistral Siret – Bărăgan, Rovana Plumb a precizat că se doreşte ca finanţarea acestui proiect să poată fi realizată fie printr-un parteneriat public privat, fie cu ajutorul fondurilor europene.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului, în perioada următoare va avea loc vizita comisarului european pentru agricultură, Dacian Cioloş, cu comisarul european pentru mediu, Janez Potocnik, în Delta Dunării.

"Cei doi oficiali au căzut de acord asupra necesităţii dezvoltării durabile a Deltei Dunării prin intermediul unui program integrat, care să cuprindă atât soluţii pentru problemele sociale şi economice ale populaţiei din zonă, dar şi rezolvarea chestiunilor de mediu, Delta Dunării fiind o zonă ce poate beneficia de susţinere prin finanţare din mai multe fonduri europene in viitorul cadru financiar european 2014 – 2020", se arat în comunicat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Economie