Preda: Fondurile europene par să fi dispărut din România

Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă.
Cristian Preda, PDL, conferinţă de presă. (Epoch Times România)
Cristina Boiangiu
04.09.2012

Prim-vicepreşedintele PDL, Cristian Preda, a declarat că fondurile europene par să fi dispărut din România de când la conducerea guvernului a venit Victor Ponta.

"Se anunţă sancţiuni drastice referitoare la fondurile europene. Membrii BPN al PDL au analizat în domenii sectoriale şi vom prezenta în zilele următoare, caz cu caz, ce s-a întâmplat în administrarea fondurilor europene. Ceea ce constatăm cu toţii, cu mare tristeţe, este că de când Victor Ponta a ajuns la Guvern nu mai sunt bani europeni care să vină în România", a afirmat Preda.

El a mai spus că responsabilitatea revine USL, care se află la guvernare. "Pentru că noi nu vrem ca din cauza acestei derive ideologice a USL să avem costuri pentru societatea românească. Aşa cum am spus, toată lumea poate constata că din momentul numirii lui Victor Ponta fondurile europene par să fi dispărut din România cu totul. E o chestiune de responsabilitate guvernamentală care trebuie asumată", a precizat Preda.

În replică, Guvernul susţine, într-un comunicat de presă, că problema fondurilor UE a fost cauzată de guvernele PDL, iar USL a luat măsuri pentru remedierea deficienţelor şi reluarea rambursărilor.

"Toate problemele din prezent, în ceea ce priveşte fondurile europene, sunt cauzate tocmai de guvernele PDL, adică exact zona politică ce acum acuză nereguli. De aceea, acuzaţiile lui Cristian Preda sunt nu doar politicianiste, ci mai ales ipocrite. Ori domnul Preda nu are informaţii corecte, ori intenţiile sale sunt pur demagogice. Tindem să credem că este vorba despre ambele scenarii. Guvernul actual gestionează fondurile europene de 3 luni, în timp ce guvernele PDL au gestionat această problema în ultimii 3-4 ani. În prezent, toate problemele semnalate de instituţiile europene, inclusiv suspendările de plăţi, îşi au originea în fraude şi nereguli comise în anii anteriori! Nu există nicio problemă referitoare la proiecte demarate în aceste 3 luni. Or, această realitate este cunoscută în mod clar de cei care au iniţiat acest atac", se arată în comunicatul Guvernului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor