PICCJ: Am propus să trimitem Curţii Constituţionale listele electorale, însă CCR nu le-a cerut

Parchetul instanţei supreme a precizat marţi că a transmis la data 9 august Curţii Constituţionale că poate să pună la dispoziţie listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor, în original, folosite la referendum, însă, până în prezent, CC nu a formulat solicitări în acest sens.
. (Photos.com)
Liviu Şerbănescu
14.08.2012

Reprezentanţi ai Parchetului instanţei supreme (PICCJ) au precizat marţi că a transmis la data 9 august Curţii Constituţionale că poate să pună la dispoziţie listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor, în original, folosite la referendum, însă, până în prezent, CC nu a formulat solicitări în acest sens.

"La data de 09.08.2012, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis Curţii Constituţionale adresa prin care ne-am exprimat disponibilitatea de a-i pune la dispoziţie listele electorale permanente şi listele suplimentare cu semnăturile alegătorilor în original, utilizate la Referendumul naţional din data de 29.07.2012, astfel cum au fost ridicate, conform procedurilor derulate în cadrul dosarului cu acest obiect, aflat pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică. Până în prezent nu au fost formulate solicitări de către Curtea Constituţională", relevă un comunicat de presă al PICCJ.

Anterior, surse oficiale declaraseră că CCR a primit de la Parchetul instanţei supreme o informare privind ancheta desfăşurată în cazul listelor electorale.

însă, conform surselor citate, la Curte nu au ajuns documente de la Parchet, ci doar o informare legată de ancheta care priveşte inclusiv listele electorale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor