CCR ar putea lua marţi o decizie referitoare la referendum

Curtea Constituţională a României (CCR) poate decide chiar marţi dacă referendumul va fi validat sau nu. Astfel, un judecător CCR a anunţat că a primit listele actualizate de la Parchetul general, însă reprezentanţii PICCJ au precizat că nu au primit nicio solicitarea din partea Curţii în ceea ce priveşte listele electorale.
Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR). (dcnews.ro)
Liviu Şerbănescu
14.08.2012

Curtea Constituţională a României (CCR) poate decide chiar marţi soarta Referendumului pentru suspendarea preşedintelui. Astfel, judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a anunţat că a primit listele actualizate de la Parchetul general, însă reprezentanţii PICCJ au precizat că nu au primit nicio solicitarea din partea Curţii în ceea ce priveşte listele electorale.

Judecătorul CCR a declarat că a primit chiar marţi dimineaţă listele actualizate de la Parchet (PICCJ).

Totodată, Parchetul general a anunţat că nu a primit nicio solicitare din partea CCR în ceea ce priveşte listele electorale şi că, prin urmare, nu le-a trimis către judecătorii Curţii.

Trei judecători de la CCR au cerut săptămâna trecută întrunirea plenului Curţii, pentru a lămuri situaţia legată de publicarea eratei referitoare la decizia luată, în condiţiile în care ei nu au fost consultaţi.

În precedenta sa şedinţă, din 2 august, Curtea Constituţională solicitase Guvernului ca până la data de 31 august să transmită listele electorale permanente actualizate în baza cărora s-a desfăşurat referendumul din 29 iulie.

Ulterior, la data de 6 august, Curtea a retrimis Guvernului o adresă în care precizează că a solicitat listele electorale permanente actualizate conform Legii 3/2000 privind desfăşurarea referendumului, liste în baza cărora s-a organizat scrutinul din 29 iulie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor