Phenianul avertizat / SUA trimite avioane de luptă stealth deasupra Coreei de Sud

SUA a desfăşurat o parte din flota sa de avioane de luptă cu tehnologie stealth, staţionate în Japonia, la sud de graniţa dintre cele două Corei. Mişcarea este un avertisment pentru Coreea de Nord privind lansările de rachete.
Avion de luptă american F-22 Raptor.
Avion de luptă american F-22 Raptor. (Captură Foto)

Într-un spectacol de forţă adresat Phenianului, patru avioane de luptă americane, ce încorporează tehnologie stealth, au zburat miercuri deasupra Coreei de Sud. Avioanele au aterizat la o bază aeriană situată în apropiere de Seul. Manevra este văzută ca un răspuns la testele nucleare şi de rachete desfăşurate de Coreea de Nord în ciuda sancţiunilor internaţionale impuse asupra statului comunist izolat.

“Avionul F-22 Raptor este cel mai capabil avion de luptă din lume şi reprezintă una dintre numeroasele capabilităţi disponibile pentru apărarea acestei naţiuni măreţe”, a declarat general-locotenentul Terrence J. O'Shaughnessy, după ce avioanele au decolat de la o bază aeriană din Japonia, fiind escortate de alte 8 avioane de luptă americane şi sud-coreene.

“SUA îşi menţine angajamentul” de a ajuta la protejarea Coreei de Sud, a adăugat O'Shaughnessy.

Este o practică normală ca avioane de luptă americane să zboare în apropierea graniţei dintre cele două Corei în timpul perioadelor de tensiuni amplificate cu Phenianul.

Avioanele F-22 sunt capabile să contracareze radarele, iar zborul lor de miercuri are loc la o lună după ce un bombardier american a efectuat o manevră similară ca răspuns la testarea unei a noi bombe nucleare de către Coreea de Nord.

În ciuda rezoluţiilor ONU ce interzic astfel de activităţi, Coreea de Nord a desfăşurat cel de-al patrulea test nuclear, urmat de lansarea unei rachete de rază lungă în 7 februarie. Phenianul a declarat că racheta a fost folosită pentru a plasa un satelit pe orbită, dar analiştii consideră că aceste acţiuni sunt provocări şi semne clare că regimul lui Kim Jong-un este determinat să creeze o rachetă balistică capabilă să lovească teritoriul american.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe