Petru Bogatu: Felicitarea soţilor Dodon cu ocazia Noului An - agramaţie şi lipsă de cultură elementară

Igor Dodon şi soţia sa au felicitat moldovenii ”cu anul nou!”, ca ulterior şeful statului, pe un ton imperativ, să citească tuturor o lecţie de bună-purtare, afirmă analistul politic.
Galina şi Igor Dodon transmiţând mesajul de felicitare cu prilejul Anului Nou 2018
Galina şi Igor Dodon transmiţând mesajul de felicitare cu prilejul Anului Nou 2018 (facebook.com/galina dodon)

Analistul politic Petru Bogatu susţine că obişnuinţa celor din fruntea statului de a felicita cetăţenii in extremis, înainte de a destupa şampania, ar fi o tradiţie perimată de sorginte sovietică şi ar fi venit timpul ca oficialii Republicii Moldova să se descotorosească de aceasta.

”Am pierdut ultimele minute din anul 2017, uitându-mă la aşa zisul mesaj de revelion al soţilor Dodon. Unii experţi i-au criticat pentru faptul că ar fi încălcat nu ştiu ce protocol sau uzanţă instituţională. Nu asta însă este problema cea mare, ci modul în care s-au exprimat cei doi”, comentează analistul pe pagina sa de Facebook amintind că ”Dodon şi nevasta să ne-au felicitat ”cu anul nou!”, ca ulterior preşedintele, pe un ton imperativ, să ne citească o lecţie de bună-purtare.”

”Acum înţelegeţi de ce luptă ei ca limba oficială a statului să fie alta decât româna? Pentru că doar aşa îşi pot justifica agramaţia şi deficitul de cultură elementară”, a conchis Petru Bogatu.

”Să ştiţi că indiferent cu cine am discutat, cu preşedinţi din Est sau din Vest, de fiecare dată am simţit respectul foarte mare manifestat faţă de ţara noastră. Şefii mai multor state ne susţin, sunt interesaţi de schimbări democratice în ţara noastră, sunt dispuşi să ne acorde sprijin şi asistenţă. Şi acest lucru este de mare preţ”, a menţionat printre altele Igor Dodon în mesajul de felicitare cu ocazia Noului An 2018 precizând însă că cei care locuiesc în Moldova, ar simţi deficitul unui patriotism sănătos faţă de propria ţară. ”Suntem datori să redescoperim pentru noi înşine Moldova, să învăţăm a ne iubi ţara, fiindcă avem destule motive de mândrie.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe