Petre Tobă, în continuare persoană importantă. Tudorache nu se dezice de el

Dragoş Tudorache
Dragoş Tudorache (gov.ro)

Petre Tobă este în prezent consilier şi va fi pus la dispoziţie "în momentul în care se declanşează acţiunea penală" împotriva sa, a anunţat luni, noul ministru de Interne, Dragoş Tudorache, în contextul rumorii stârnite de faptul că Tobă, considerat plagiator şi titular de dosar penal a fost numit consilier în MAI în loc să fie trecut pe linie moartă.

"Nu este în Guvern. Este încadrat ca şi consilier. Dumnealui are statut de poliţist. Conform statutului poliţistului, un poliţist este pus la dispoziţie în momentul în care se declanşează acţiunea penală. Acţiunea penală încă nu s-a declanşat. Am verificat lucrul acesta şi la DNA. Urmează să se declanşeze destul de curând. În momentul în care se declanşează acţiunea penală, în acel moment domnul Tobă va fi pus la dispoziţie. (...) DNA ne-a confirmat că nu s-a pus în mişcare acţiunea penală. În momentul în care s-a pus în mişcare acţiunea penală vom fi notificaţi şi în aceeaşi zi domnul Tobă va fi pus la dispoziţie", a declarat Tudorache, citat de Agerpres, la Senat.

Reamintim că Petre Tobă, personaj aflat în centrul unui uriaş scandal de plagiat, a renunţat la portofoliului de Interne după ce DNA a cerut urmărirea sa penală pentru favorizarea infractorului în dosarul deturnării de fonduri de la Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI). Ulterior, Tobă a fost numit consilier la MAI.