Petras Auštrevičius: În R. Moldova, unii politicieni investesc foarte mulţi bani în manipularea prin intermediul media

Se creează impresia că cetăţenii moldoveni nu au recâştigat în totalitate controlul constituţional asupra ţării lor. Unii politicieni ar trebui să fie în închisoare, pentru infracţiunile pe care le-au comis, afirmă eurodeputatul.
Petras Auštrevičiu, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentar lituanian
Petras Auštrevičiu, raportorul Parlamentului European pentru Republica Moldova, europarlamentar lituanian (austrevicius.lt)

”Propaganda şi ştirile false sunt la intensitate maximă în Moldova zilele acestea, atât din interior cât şi din exterior, iar cei care se ocupă de asta, mă refer mai ales la vecinii de la răsărit, sunt foarte activi. Ce mă surprinde este că populaţia nu începe să înţeleagă aceste jocuri”, a declarat europarlamentarul lituanian Petras Auštrevičius, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă.

Acesta a subliniat că Moldova ar fi trebuit până acum să excludă din politică persoanele asupra cărora planează de ani buni un mare semn de întrebare. Iar unii dintre ei ar trebui să fie în închisoare, pentru infracţiunile pe care le-au comis.

Sper că oricine va câştiga nu va schimba parcursul european al ţării a declarat, în contextul alegerilor prezidenţiale, europarlamentarul lituanian, precizând că altfel, pentru Moldova va fi un dezastru. „Sper că mesajele populiste sau ştirile false nu vor determina oamenii să aleagă politicieni care se opun parcursului european.”

În opinia lui Petras Auštrevičius, în R. Moldova se percepe o lipsă de încredere în sine, care poate că a fost programată istoric, căci ţara a trecut prin multe transformări dramatice pe parcursul secolului 20: brutalitate, totalitarism şi declin economico-social.

„Am impresia că cetăţenii moldoveni nu au recâştigat în totalitate controlul constituţional asupra ţării lor. De aceea o serie de politicieni investesc foarte mulţi bani în manipularea prin intermediul media”, a conchis eurodeputatul.